Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Prírodné afrodiziakum, ktoré podporí zdravie: Recept na vitamínovú BOMBU!

(Zdroj: GettyImages)

Väčšina ľudí ho dá do polievky, vývaru a viac ho kvôli trpkej chuti neje. Stopkový zeler i zeler koreň sú však mimoriadne zdravé potraviny, ktoré vášmu telo dodajú množstvo živín.

V obchode možno dostať koreň zeleru, ale aj stopkový zeler. Oba druhy sú veľmi prospešné pre naše telo, pričom rozdiel spočíva najmä v tom, že koreň obsahuje viac vlákniny. Je to výživový zdroj bohatý na vlákninu, vitamíny B6, C a K, antioxidanty a základné minerály, ako je fosfor. Jeho konzumácia môže pomôcť udržať silné kosti vďaka obsahu vápnika, fosforu a mangánu.

Stopkový zeler zase ocenia najmä páni a ich polovičky, podľa portálu Health Line môže byť stopkový zeler vnímaný takmer ako afrodiziakum, pretože má pozitívny vplyv na sexuálny apetít mužov. Podľa portálu má zeler obsahovať androsterón, ktorý môže viesť k zvýšeniu hladiny testosterénu.

Ako ich pripraviť?

Nátierka zo zeleru

Zeler koreň očistite a uvarte. Keď zmäkne, vložte ho do mixéru a rozmixujte. Do zmesi pridajte soľ, korenie, cesnak a olivový olej. Podľa toho, čo vám chutí, môžete pridať aj nastrúhanú mrkvu, cbuľku či syr. Chuť zdravej nátierky vás milo prekvapí a bude chutiť celej rodine.

Šťava zo stopkového zeleru

Stopkový zeler je mimoriadne obľúbený najmä pri diétach a chudnutí, pretože okrem vitamínov a minerálov obsahuje aj veľa vody. Stonky zeleru očistite a odšťavte. Hotovú šťavu môžete zmiešať aj s iným ovocím, napríklad banánom, jablkami, čučoriedkami či malinami a spraviť si tak zdravé a výdatné smoothie. Ak sa obávate trpkej chuti, nemusíte, pretože ostatné ovocie ju prekryje a vy tak zo zeleru vyťažíte to najlepšie.

 

Viac o téme: SexAfrodiziakumZelerZdravy sexStopkovy zeler
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9