Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Zvlhčenie pohlavných orgánov SLINAMI? Dobre si to ROZMYSLITE

(Zdroj: GettyImages)

Aj v posteli existujú praktiky, ktoré, hoci môžu na prvý pohľad pôsobiť ako neškodné a dokonca užitočné, skrývajú potenciálne zdravotné riziká. Jednou z takýchto praktík je zvlhčovanie pohlavných orgánov slinami.

Hoci sa zvlhčovanie pohlavných orgánov slinami môže zdať ako rýchle a jednoduché riešenie, je dôležité byť si vedomý potenciálnych rizík a nežiaducich účinkov tejto praxe.

Riziko prenosu infekcií

Hoci sa môže zdať, že použitie slín ako lubrikantu je prirodzeným a bezpečným riešením, realita je často iná. Ústa sú plné baktérií, vírusov a iných mikroorganizmov, ktoré môžu byť prenesené na pohlavné orgány a spôsobiť rôzne zdravotné problémy. Medzi najčastejšie infekcie, ktoré môžu byť týmto spôsobom prenesené, patria orálny herpes, gonorea, chlamýdie a dokonca aj HIV. Riziko je obzvlášť vysoké, ak osoba, ktorá sliny používa, má v ústach nejaké otvorené rany alebo aftu.

Možnosť podráždenia a alergických reakcií

Pokožka na pohlavných orgánoch je obzvlášť citlivá a môže byť ľahko podráždená. Sliny obsahujú rôzne enzýmy a proteíny, ktoré môžu spôsobiť alergické reakcie alebo podráždenie, najmä, ak je osoba na niektorú z týchto zložiek alergická. Toto môže viesť k nepohodliu, svrbeniu a dokonca aj k zápalu.

Zmena pH prostredia

Pohlavné orgány, najmä vagína, majú špecifické pH, ktoré pomáha udržiavať zdravú mikroflóru a chrániť pred infekciami. Použitie slín ako lubrikantu môže toto pH narušiť, čo vedie k nerovnováhe a môže zvýšiť riziko bakteriálnych vaginóz a iných infekcií.

Psychologické aspekty

Okrem fyzických rizík môže mať táto prax aj psychologické dôsledky. Niektorí ľudia môžu považovať použitie slín ako lubrikantu za nehygienické alebo nepríjemné, čo môže ovplyvniť ich pohodlie a uvoľnenie počas intímnych chvíľ. Je dôležité, aby obaja partneri boli s praktikami, ktoré v spálni používajú, plne stotožnení.

 

Pre zabezpečenie zdravia a pohody je teda lepšie siahnuť po kvalitných lubrikantoch, ktoré sú špeciálne navrhnuté pre tento účel a sú bezpečné pre použitie. Vždy je lepšie zvoliť cestu, ktorá chráni vaše zdravie a zvyšuje potešenie a spokojnosť pre vás aj vášho partnera.

Viac o téme: SexLubrikantZdravy sex
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9