Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Mnohí ZABÚDAJÚ pri príprave pečených zemiakov na tento KROK: Dokonale chrumkavé vďaka UTIERKE

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Milovníci dobrého jedla sa budú zalizovať až za ušami! Popredná šéfkuchárka drží v rukách veľký triumf v podobe rád, ako dosiahnuť chutné pečené zemiaky.

Šéfkuchárka, ktorá si na internete vyslúžila prezývku "zemiaková kráľovná", sa podelila o svoj tip, ako pripraviť "super chrumkavé" pečené zemiaky, ktoré oceníte nielen na nedeľný obed. Ako tvrdí, ide o zásadný krok, ktorý väčšina ľudí zvykne vynechať, ako sa píše na mirror.co.uk. Veľká škoda! Vďaka odborníčke sa dozviete, o čo ste tie celé roky prišli. 

Čo treba spraviť s utierkou? 

Zemiaky sú často dôležitou prílohou, ktorá nesmie chýbať k mäsu či inému jedlu. Ak máte radi chrumkavé  pečené zemiaky, oceníte praktickú a zároveň jednoduchú radu od šéfkuchárky, ako to docieliť. Poppy O'Tooleová tak pozdvihla obyčajný skromný obed na vyššiu úroveň a zároveň prezradila iné tajomstvá varenia. 

Ako odborníčka tvrdí, kľúčovým krokom k príprave najlepších pečených zemiakov je použitie utierky na ich sušenie pred tým, než ich vložíte do rúry.

„V prvom rade si predvaríme zemiaky. Ja ich však varím o niečo dlhšie, aby boli naozaj dobre uvarené. Potom ich nechám takto odpariť, vďaka čomu budú chrumkavé. Keď ich scedíte, nechajte ich tak a položte na ne utierku. Nechajte ich takto odpariť, dopomôže to k tomu, že budú chrumkavé," radí šéfkuchárka.

Mnohí ZABÚDAJÚ pri príprave
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Ďalšie tipy

Odborníčka má však ďalší tip, ktorý určite využijete vo svojej kuchyni. Ako ďalej radí, vložte nádobu s olejom do rozohriatej rúry. Potom do nej dajte zemiaky. 

"Potom v polovici pečenia v rúre pridám trochu zeleninového alebo kuracieho vývaru, trochu semolinovej múky, citrónovej šťavy a citrónovej kôry," pokračuje O'Tooleová, ktorá zvykne pridať k zemiakom taktiež plátky citróna.

Vývar pomôže ku skaramelizovaní zemiakov, zatiaľ čo múka dodá extra chrumkavosť. Príjemnou bodkou je ozvláštnenie chuti vďaka citrónom. Vďaka nim bude mať jedlo kyslú až citrusovú chuť. Rovnakú techniku možno použiť na výrobu tradičnejších pečených zemiakov i bez pridania citrónovej šťavy, kôry alebo plátkov citróna.

Viac o téme: ZemiakyStravovaniePotravina
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9