Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Nevynechávajte CUKOR úplne zo stravy: Takto sa vám môže telo VYPOMSTIŤ!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: gettyimages.com)

Väčšina ľudí ho považuje za niečo zlé. O nič lepšie však nie je, ak ho úplne vyradíte zo svojho jedálníčka.. Tak ako tuky, aj cukry ľudské telo potrebuje na správne fungovanie.

Zradnosť cukru spočíva v tom, že sa nachádza aj v potravinách, o ktorých by sme to nikdy nepovedali. Ak ho potom jeme priveľa, hrozí nám obezita, cukrovka, či ochorenia srdca, ako upozorňuje portál brightside.me

Našťastie existujú zdravé alternatívy, ktoré sa prirodzene nachádzajú v ovocí a zelenine. Jednou z možností je cukrová trstina, ktorej tajomstvo spočíva vo vyššom obsahu zvyškovej melasy. Tá obsahuje cenné minerály, ktoré sa bežne pri výrobe cukru strácajú. Pri striedmej konzumácii uspokojí chuť na sladké, upokojí nervy a dokonca zabráni priberaniu. Čo nám hrozí, ak raz a navždy prestaneme jesť cukor?

Čítajte tiež: LYŽIČKA denne zníži CHOLESTEROL v priebehu pár týždňov: PRÍLOHA k jedlu s VEĽKÝM účinkom!

1. Vlasy môžu rásť pomalšie

Aj keď príliš veľa rafinovaného cukru korune krásy neprospieva, ak pridáte cukrovú trstinu do stravy, budú rásť rýchlejšie. Tá totiž funguje ako prírodné diuretikum a pomáha vyplavovať toxíny a odstraňovať prebytočnú soľ z tela, čo uľahčuje prácu vašim obličkám. Keď nefungujú správne, môže to spôsobiť vážne zdravotné komplikácie vrátane vypadávania vlasov. Pridaním malého množstva cukrovej trstiny do vášho jedálnička získate lesklé a husté vlasy.

2. Pokožka môže byť náchylnejšia na poškodenie

Aj keď je pravda, že potraviny s vysokým obsahom pridaných cukrov môžu spôsobiť akné, zdravé cukry, ako napríklad cukrová trstina, môžu vašej pokožke skutočne prospieť. Je totiž bohatá na antioxidanty, ktoré chránia pokožku pred voľnými radikálmi, ktoré spôsobujú pigmentáciu a predčasné starnutie. Ak si doprajete kúsok horkej čokolády, vaša pleť sa vám poďakuje. Bude krajšia a žiarivejšia. Bioaktívne zlúčeniny v čokoláde zlepšia prekrvenie pokožky, vďaka čomu bude lepšie hydratovaná.

Nevynechávajte CUKOR úplne zo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

3. Môžete pribrať

Úplné vylúčenie cukru zo stravy znie ako skvelý nápad, ak sa snažíte schudnúť. Ale ak sa ho zbavíte úplne, môže sa stať, že vás chytí vlčí hlad po cukre. Ten zaženiete tak, že sa prejete! Keď si doprajete trochu tmavej čokolády, zaženiete hlad a zároveň udržíte nadbytočné kilá na uzde. Cukrová trstina dokáže uspokojiť aj vaše chuťové poháriky a naštartovať metabolizmus, vďaka čomu bude chudnutie jednoduchšie.

4. Zmeny nálady sa zhoršia

Urobiť drastické zmeny vo svojom jedálničku nie je nikdy ľahké  a úplné vynechanie cukru môže spôsobiť, že sa budete cítiť mrzuto. Štúdie ukázali, že konzumácia malého množstva tmavej čokolády denne môže znížiť hladinu stresu a vy sa budete cítiť pokojnejšie a šťastnejšie.

5. Budete sa ťažšie sústrediť

Kvalitnej tmavej čokolády nie je nikdy dosť a dobrou správou je, že jej konzumácia vám pomôže sústrediť sa a koncentrovať. Horká čokoláda preukázateľne zlepšuje prietok krvi v mozgu a jej striedma konzumácia je zdravým a chutným spôsobom, ako sa stať múdrejším.

Nevynechávajte CUKOR úplne zo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Viac o téme: ZdravieCukorPríznaky
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9