Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VÝKONNOSŤ v posteli zaistí STRAVA: Jedálníček pre mužov, po ktorých OŽIJÚ za dverami spálne!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimage.som)

Ak trpíte erektilnou dysfunkciou, dobre viete, aký vplyv to má na váš vzťah a na partnerku. Kľúčom k obnoveniu sexuálneho života môže byť podľa najnovších zistení zmena jedálnička.

Nová štúdia prináša dobrú správu pre mužov, ktorým sa prestalo dariť v posteli. Dôvodov môže byť viacero. Než sa vyberiete za odborníkom, vyskúšajte malú zmenu, píše sa v thesun.co.uk. Zaraďte do jedálnička čím ďalej populárnejšiu stredomorskú stravu označovanú na „najzdravšiu na svete“. Tá kladie dôraz na dostatočný prísun ovocia, zeleniny, celozrnných výrobkov, rýb a olivového oleja, naopak mliečne výrobky a červené mäso sú v nej zastúpené len úplne okrajovo. 

Čítajte tiež: SEX môže PREDPOVEDAŤ závažné ochorenia: Takto upozorní, že je ZLE!

Strážte si tlak krvi

Vďaka stredomorskej strave budete mať zdravšie srdce a odporúča sa aj ako prevencia pred demenciou. Zásadným prínosom pre vašu výkonnosť v posteli je však to, že stredomorská diéta upravuje hladinu krvného tlaku. Je známe, že muži s hypertenziou, teda vysokým tlakom, majú dvakrát väčšiu pravdepodobnosť erektilnej dysfunkcie. Ten im totiž zužuje cievy a sťažuje dosiahnutie erekcie.

Vedci z Grécka skúmali 250 mužov, ktorí mali dva faktory - hypertenziu aj erektilnú dysfunkciu. Ich priemerný vek bol 56 rokov, lebo obidva tieto stavy sa objavujú ruka v ruke so starnutím. Všetci účastníci vyplnili dotazník, v ktorom autori štúdie zisťovali, do akej miery sa ich strava zhoduje so stredomorskou stravou. Okrem toho merali ich kondíciu, cievne zdravie a hladiny testosterónu. Pri téme sexuálnej výkonnosti každý muž odpovedal na päť otázok, ktoré mali skóre 0 až 25. Čím vyššie bolo skóre, tým lepšia boli ich erekcia.

Štúdia zistila, že čím viac stredomorskej stravy muži jedia, tým silnejšia je ich erekcia. Ak bolo ich skóre v strave nad 29 z 55 bodov, ich skóre zase v erektilnom výkone bolo vždy nad 14 z 25 bodov. Testy odhalili, že zdravá strava sa výrazne podpísala pod zdravie ich ciev, čo je dôležité pre prúdenie krvi. Rovnako v testoch na bežiacom páse dosiahli lepšie výsledky ako tí, v strave ktorých sú ovocie, zelenina či ryby zastúpené iba okrajovo a naopak, preferujú mliečne výrobky, údeniny a červené mäso. 

VÝKONNOSŤ v posteli zaistí
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Autor štúdie, Athanasios Angelis z Aténskej univerzity v Grécku, uviedol: „V našej štúdii bola konzumácia stredomorskej stravy spojená s lepšou cvičebnou schopnosťou, zdravšími cievami a prietokom krvi, vyššími hladinami testosterónu a lepším erektilným výkonom. Aj keď sme neskúmali mechanizmy, je pravdepodobné, že tento diétny režim môže zlepšiť kondíciu a erektilný výkon posilnením funkcie ciev a obmedzením poklesu testosterónu, ku ktorému dochádza v strednom veku."

Zistenia podľa Angelisa jasne ukazujú, že stredomorská strava zohráva úlohu pri udržiavaní niekoľkých parametrov vaskulárneho zdravia a kvality života a u mužov stredného veku s hypertenziou a erektilnou dysfunkciou.

Hlavné zásady stredomorskej stravy

  • Nakupujte sezónne ovocie a zeleninu.
  • Vyhýbajte sa tučnému mäsu, uprednostnite chudé, ktoré pripravíte na pare alebo dusením.
  • Ku každému jedlu si doprajte veľa ovocia a zeleniny.
  • Znížte počet porcií mäsa, konzumujte celozrnné výrobky, aspoň dva razy do týždňa by ste mali mať na tanieri rybu.
  • Olivový olej používajte denne.
  • S mierou si doprajte červené víno.
  • Nezabúdajte na strukoviny.
  • Vyhýbajte sa polotovarom.
  • Medzi hlavnými jedlami jedzte najmä ovocie a zeleninu.
  • Pite vodu, nie sladené nápoje.
  • Jedlá ochucujte bylinkami.
Viac o téme: ZdravieJedloStravaErektilná dysfunkcia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9