Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Tvár si opláchla minerálnou vodou: Po mesiaci bola zaskočená výsledkami!

Minerálna voda robí zázraky s vašou pleťou!
Minerálna voda robí zázraky s vašou pleťou! (Zdroj: thinkstock.com)

Voda je neoddeliteľnou súčasťou nášho každodenného života. Nechýba pri varení, pomôže nám pri upratovaní, osobnej hygiene a hlavne pri starostlivosti o pleť. Bohužiaľ, nie každému vyhovuje! Vedia o tom hlavne majiteľky citlivej a začervenanej pleti, ktorým môže aj obyčajná voda uškodiť.


S výberom správnych produktov sa niektorí poriadne potrápia. Takmer po každom nanesení krému nejakého výrobku ich pleť nepríjemne štípe, je začervenaná či dokonca sa šúpe. Treba nájsť ten najlepší krém, mejkap aj odličovač. Čo však robiť, ak pleti vadí obyčajná voda? Nie je tajomstvom, že voda z vodovodu je plná chlóru, ktorý nemá práve najpriaznivejšie účinky na naše zdravie. Poškodiť dokáže aj pleti, obzvlášť veľmi citlivej.

Tajomstvo krásy odhalené

Riešenie hľadajte vo fľaši s minerálkou! Voda plná minerálnych látok prospieva každému typu pleti a tej citlivej dokonca uľaví. Neobsahuje chlór, len zdraviu prospešné látky a vodu, takže vaša pleť má svojho priateľa. Každý z nás má minerálnu vodu v chladničke, ktorá je prvou pomocou, ako uhasiť smäd, no málokto vie, že je skvelým pomocníkom na krásnu a zdravú pleť!

Už dlho o tom vedia ženy v Japonsku, ktoré sú známe krásnou žiarivou pleťou a mladistvým vzhľadom. Sú dôkazom toho, ako blahodarne pôsobí minerálka na ich tvár. Sami sa o tom presvedčíte už po mesiaci!


Dajte si banán a škoricu jednu hodinu pred spaním: Sledujte, čo sa bude diať!


Použitie minerálnej vody

Ako však správne použiť minerálku na pleť? Klasicky si očistite pleť od nánosov mejkapu a následne tvár opláchnite čistou minerálnou vodou. Bublinky sa postarajú o mierny peeling, čím sa póry vyčistia a voda zase dodá bunkám kyslík. Výsledkom je svieža, hladká a pevná koža. Minerálna voda vám tiež poslúži ako tonikum. Ponorte vatový tampón do minerálnej vody a následne aplikujte na tvár.

Svoju pleť skvele osviežite minerálkou v spreji. Nejde však len o záležitosť leta. Padne vám vhod aj v tomto období, keď sedíte v prekúrených miestnostiach. Minerálny poprašok dodá vašej pleti potrebnú sviežosť a ochranu proti ďalšiemu vysúšaniu. Skvelé i napr. pri cestovaní, kedy nám vykúrené auto či klimatizované lietadlo môže dať pleti poriadne zabrať. Skúšali ste si ním poprášiť hotový mejkap? Tak vám vydrží dlhšie na pleti a zároveň dodá živiny.

Minerálka nájde svoje využitie aj vo forme obkladov. Uterák namočený vo vode a priložený na pleti po dobu 10 minút dokáže divy.

Dôležité je, akou minerálkou si umyjete tvár. Dajte prednosť tej s nízkym obsahom soli, čím uľavíte pleti a zároveň jej poskytnete osvieženie a výživu.

Záleží od pitného režimu

Nezabúdajte, že minerálka je skvelá nielen na pleť. Mala by byť súčasťou vášho pravidelného pitného režimu. Bez neho vám vašu pleť nezachráni žiaden minerálny sprej. Pite dostatok vody, k tomu pridajte minerálku, no druhy minerálnych vôd striedajte, aby ste telu poskytli všetky dôležité minerálny látky.

Čítajte tiež: Rýchly spôsob, ako navždy odstrániť čierne bodky: Stačia len dve ingrediencie!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9