Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Jednoduchý TEST, ktorý to povie za vás: V priebehu pár SEKÚND odhalí, či ste v STRESE!

(Zdroj: gettyimages.com)

Prezradí to bez toho, aby ste čokoľvek povedali nahlas! Stačí pohľad na túto optickú ilúziu a bude jasné, v akom ste duševnom stave. Viacerí potvrdzujú, že nejde o nezmysel.

Podľa toho, čo uvidíte na obrázku, zistíte úroveň vášho stresu, píše sa na dailymail.co.uk. Aspoň podľa grafika a tvorcu optickej ilúzie, ktorá doslova ohromí myseľ! Na vlastnej koži si to vyskúšali tisíce divákov na sociálnej sieti TikTok, ktorých reakcie na seba nenechali dlho čakať.

Ako to zistíte? 

Jediné, čo musíte spraviť, je pozrieť sa na obrázok a odhaliť tak, či ste "spokojní, vystresovaní alebo vo veľmi veľkom strese". Zistíte to podľa toho, ako rýchlo alebo pomaly sa optická ilúzia pohybuje. 

Ak vidíte, že obraz sa nehýbe, znamená to, že ste pokojní. Menší pohyb signalizuje váš vystresovaný stav a ak máte pocit, že sa hýbe ako kolotoč, ste veľmi vystresovaní. Hoci pôvodne sa uvádzal za jeho autora neurológ Yamamoto Hasima,  optickú ilúziu pôvodne vytvoril Yurii Perepadia, grafik na voľnej nohe z Ukrajiny. V príspevku na svojom Instagrame, kde zverejňuje celý rad návrhov optických ilúzií, ktoré zaktivizujú myseľ, potvrdil, že to bol on, kto vytvoril obrázok.

Vyskúšajte si to aj vy: 

Klamlivý obrázok

Ako dodáva, ide o bielo-čierny ťah na farebnom pozadít, ktorý uvádza do pohybu ohnisko videnia a  človeku sa tak zdá, že sa pohybujú detaily obrazu. Optické ilúzie grafika vrátane tejto sú navrhnuté tak, aby umožnili ľudskému oku a mozgu uveriť, že obraz sa pohybuje ako video. Obrázok tak klame, aby ste si mysleli, že sa pohybuje buď rýchlo, pomaly alebo vôbec, pričom o tom rozhoduje ich nálada. Mnohí potvrdili, že ich duševný stav je skutočne taký, aký ukázala optická ilúzia. 

Viac o téme: Test StresDuševné zdravieOptická ilúzia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9