Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

FOTO Speváčka Dua Lipa má ukážkovú POSTAVU: Vo FORME i vďaka MAŠKRTENIU, inšpirujte sa!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: profimedia.sk)

Slávna speváčka pripomínala na premiére filmu Barbie v Los Angeles svojím vzhľadom morskú pannu, čím mnohým vyrazila dych. Opäť sa potvrdilo, akú má krásnu postavu, no málokto vie, čo je v skutočnosti za ňou.

Hoci život albánsko-anglickej speváčky Dua Lipa je rušný, medzi jej ohromujúcimi vystúpeniami a stretnutiami s médiami si stále nájde čas na to, aby sa udržiavala vo forme. Portál eatthis.com zhrnul spôsoby, ako sa 27-ročná žena udržiava fit a čo si odborníci myslia o jej cvičebnej rutine.

Joga nadovšetko

K štíhlej a vyrysovanej postave jej pomáha joga doplnená stojkami na hlave a podobnými pózami, ktorými sa rozhodne netají, o čom svedčia zverejnené fotografie na sociálnych sieťach. Ako prezradila v podcaste, jogu svičí už 7 rokov a je ňou doslova nadšená! Cíti sa po nej fyzicky veľmi dobre. 

Čo hovorí expert?

Joga má neuveriteľné výhody pre myseľ a telo,“ hovorí tréner Jarrod Nobbe. "Je to neuveriteľný spôsob, ako sa sústrediť a nájsť rovnováhu vo svojom tele, spolu s poskytnutím úžasného cvičenia s nízkou intenzitou. Zameranie sa na dýchacie techniky a využitie meditačných kvalít jogy umožňuje telu vstúpiť do parasympatického stavu, ktorý poskytuje výhody pri regenerácii pre telo a myseľ."

Ako dodáva, joga je skvelý spôsob, ako sa udržať v pohybe. Vďaka mnohým jogovým pózam, v ktorých by ste mali vydržať niekoľko sekúnd až minút, získate pevné jadro tela a stabilitu. Zvýšite tým silu svalov a šliach a vaše telo bude pevné.

FOTO Speváčka Dua Lipa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Miluje varenie

Hoci speváčka často cestuje, keď je doma, rada varí.

„Milujem varenie a byť obklopená obľúbenými ľuďmi,“ povedala pre Refinery29. "Pri všetkom tom behaní, ktoré zažívam kvôli práci, je príjemné prísť domov, spomaliť a "spojiť sa" s jedlom, ktoré vyživuje moje telo a život.”

Čo hovorí expert?

Keď varíte doma, máte pod kontrolou, čo sa v jedle nachádza,“ hovorí Sheri Berger, RDN, CDCES. "Nemôžete vedieť, koľko soli alebo pridaného tuku je v jedle, keď si ho doprajete vonku a môže sa to líšiť v každej reštaurácii.”

Robí HIIT

Nepodceňujte to, čo môžete urobiť za krátkych 15 minút. Pred tým, ako Lipa začne svoj nabitý deň, si rýchlo zacvičí.

Milujem robiť niečo, čo je naozaj rýchle, no zároveň aj efektívne. Napríklad 15-minútový HIIT (vysokointenzívny intervalový tréning) si doprajem pred tým, ako začnem svoj deň,“ povedala pre The Urban List.

Čo hovorí expert?

„Cvičenie s vysokou intenzitou spáli oveľa viac kalórií ako to s nižšou,“ hovorí osobná trénerka Kathryn Alexanderová, Clinical Exercise Physiology, UT. "Vedie to k pozitívnej kardiovaskulárnej reakcii, čo znamená silnejšie srdce, pľúca a cievy, a zlepší kondíciu."

FOTO Speváčka Dua Lipa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Dietologička Destini Moodyová, RD, CSSD, LD dodáva: "HIIT je fenomenálna forma fyzickej aktivity, pretože je účinnejšia pri spaľovaní tukov ako kardio v rovnovážnom stave. Niektoré štúdie ukazujú, že môže byť efektívnejšie vykonávať ju pred raňajkami. Funguje aj ako forma kardia, ktorá vás udrží vo forme zlepšením vytrvalosti, čo platí, ak sa HIIT vykonáva dôsledne 15-20 minút aspoň 3-4 krát týždenne.

Obmieňa cvičenia

Dua Lipa strieda jednotlivé tréningy, čím zabezpečí, aby sa jej telo nezačalo nudiť.

„Keď mám trochu viac času, striedam rôzne cvičenia, pričom si nájdem čas na každé z nich, nech som kdekoľvek, či už je to joga, pilates, box alebo spinning,“ povedala pre The Urban List

Čo hovorí expert?

Zmena tréningov môže vytvoriť úroveň adaptácie, ktorá umožní telu silnieť a vytvoriť väčšiu mobilitu,“ vysvetľuje Moodyová. "Okrem toho, striedanie cvičení okorení váš tréningový program a vďaka tomu budete naďalej motivovaní a budete spaľovať kalórie."

Dopraje si

Diva sa stravuje väčšinou bez veľkých prehreškov, ale dovolí si aj maškrty!

„Snažím sa zostať zdravá, ako sa len dá,“ povedala pre The Urban List. "Nepatrím však medzi tých, ktorí by si odopierali maškrty, no snažím sa ich obmedziť na dni, keď nie som tak zaneprázdnená. Keď totiž zjem napr. šišku, zvyčajne ma privedie do potravinovej kómy, čo znamená, že sa neviem sústrediť a som otupená.”

Čo hovorí expert?

„Poskytujem poradenstvo klientom už viac ako 30 rokov a môžem povedať, že tí, ktorí si nedoprajú jedlo, ktoré milujú počas diéty, určite natrafia na deň, keď toho naraz zjedia veľmi veľa. Radšej si to doprajte postupne,“ hovorí Bonnie Taub-Dixová, RDN.

FOTO Speváčka Dua Lipa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Ako ďalej odborníčka vysvetľuje, pokiaľ neexistuje žiadny zdravotný dôvod, kvôli ktorému by ste sa mali vyhýbať niektorým potravinám (napr. bezlepkovým, ak máte celiakiu), pokojne si doprajte príležitostne niečo, čo milujete, hoci ide o kalorickejšiu bombu. Dôležité je neprehnať to a hlavne, aby vám to nespôsobilo negatívne pocity. Pôžitok si môžete dopriať aj bez viny. 

Boxuje

Box je ďalšou aktivitou, ktorú Dua robí, aby bola zdravá.

„Páči sa mi, že je to cvičenie pre celé telo,“ povedala pre The Urban List. "Odkedy som začala s boxom, som v najlepšej forme. Je to tiež skvelý prostriedok na odbúravanie stresu.”

Čo hovorí expert?

„Box je úžasné silové a kardiovaskulárne cvičenie zamerané taktiež na výkon,“ hovorí Jesse Feder, RDN. "Môže pomôcť zvýšiť veľkosť svalov, zlepšiť ukazovatele metabolického zdravia a podporiť chudnutie.” 

Jedáva ovocie

Speváčka sa neobmedzuje, ale väčšinu dní drží zdravú stravu a maškrtí ovocie, ako napríklad melón.

Čo hovorí expert?

Ovocie obsahuje veľké množstvo vzácnej vlákniny, ktorá je dobrá pre zdravie čriev, sýtosť a imunitný systém,“ hovorí registrovaná dietologička Vira Lemaire-Havrylová. "Je tiež plné vitamínu C a antioxidantov, ktoré môžu pomôcť znížiť riziko chorôb, ako sú srdcové choroby či určité druhy rakoviny. Keď budete jesť 2-3 porcie ovocia denne, môžete získať veľa výhod bez toho, aby ste pribrali kvôli veľkému množstvu fruktózy (cukor).“

Viac o téme: ZdravieChudnutiePostavaSpeváčka Dua Lipa
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9