Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Zubná PASTA nemusí byť zakaždým ÚČINNÁ: V tomto prípade chrup NEOCHRÁNI!

(Zdroj: gettyimages.com)

Každý má nastavenú určitú rutinu pri umývaní zubov. Niekto si čistí svoj chrup dvakrát denne, iný sa nezaobíde bez elektrickej zubnej kefky, ďalší pridá i ústnu vodu. Tu je však kameň úrazu!

Zubár varuje na jednu činnosť, ktorú mnohí zvyknút robiť po tom, čo si vyčistia svoje zuby zubnou kefkou. Nevedomky si tým odstránia ochrannú a posilňujúcu vrstvu, ktorá pokryje ich zuby. 

Žiadne vyplachovanie úst!

Aj keď sú pravidelné zubné prehliadky kľúčové, starostlivosť o chrup začína už doma. Zubný lekár Silviu Cartas zdieľal pre express.co.uk niektoré zo svojich tipov na udržanie silných a zdravých zubov vrátane vecí, ktorým sa treba vyhnúť. Napríklad v žiadnom prípade neodporúča vyplachovať si ústa po vyčistení kefkou obyčajnou vodou alebo tou ústnou!

Čítajte tiež: KORENIE, ktoré vás zbaví dlhoročného problému: NÁVOD na výrobu domácej KÚRY proti AKNÉ!

„Ľudia majú tendenciu vyplachovať si ústa po čistení zubov. To však spôsobuje odstraňovanie fluoridu zo zubov. Bohužiaľ, to zubom neprospieva a neposilňuje tak minerály v sklovine. Preto by ste mali prebytočnú pastu vypľuť, nie vyplachovať a taktiež je dobré sa vyhýbať používaniu ústnej vody po čistení zubov, pretože v ústnej vode je menej fluoridu ako v zubnej paste," upozorňuje lekár, ktorý zároveň dodáva, že lepším zvykom je vyplachovať si ústa  inokedy počas dňa. 

Odstránia sa aktívne zložky

Podľa odborníka zubná pasta obsahuje aktívne zložky, ktoré potrebujú nejaký čas na to, aby sa uvoľnili a následne "prilepili" na zuby. Ak si vypláchnete ústa vodou, odstránite tak ich účinné zložky a tým pádom je po výhodách fluoridovanej zubnej pasty. 

Zaujme vás: ZABUDNITE na sladké sny: ZABIJAK, ktorý vám ROZHODÍ spánok a pridá KILÁ navyše

„Antibakteriálna/antikavitačná zubná pasta ukladá na zub priľnavý polymér (ochranný štít). Opláchnutie ihneď po vyčistení kefkou ho zriedi a prípadne odstráni. Ústna voda má zvyčajne nižšiu koncentráciu fluoridov ako zubná pasta. Preto zníži túto koncentráciu v ústach, ak sa použije ihneď po čistení zubov," vyvsetľuje zubár. 

Viac o téme: ZubyHygienaPrevenciaČistenie zubovústna voda
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9