Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Aj RUŽA môže byť sladká a šťavnatá: Exotické OVOCIE zatočí s príznakmi EPILEPSIE!

Zobraziť galériu (3)

Reč je o ružovom jablku, ktoré je v niektorých krajinách známe aj ako pomarrosa a či Syzygium jambos. Má rôzne využitie a dokonca aj určité liečivé vlastnosti vďaka svojej vynikajúcej nutričnej hodnote.

Ovocie je veľmi dôležité v strave každého človeka. Telu dodá dôležité množstvo mikroživín a fytochemikálií s antioxidačnou kapacitou, ktoré pomáhajú pri prevencii chronických a zložitých patológií.  Jednoducho povedané, náš organizmus bude vďaka ovociu funguje správne. 

Málokto však počul niečo o Rose apple. Ide o druh ružového jablka, pochádzajúceho z juhovýchodnej Ázie. Vyzerá ako okrasný strom s lesklými plodmi, inak prezývanými ako srdcové jablko či hruškové jablko.

Čítajte tiež: ZABUDNITE na sladké sny: ZABIJAK, ktorý vám ROZHODÍ spánok a pridá KILÁ navyše

Čo sa ukrýva v ovocí?

Toto ovocie sa môže pochváliť obsahom železa, vápnika a vitamínu B3, ako sa píše na steptohealth.comNajmä príjem vápnika je nevyhnutný na zlepšenie minerálnej hustoty kostí, čím predchádza vzniku osteoporózy. Podľa štúdie publikovanej v Frontiers of Hormone Research je zároveň kľúčové udržiavať hladiny vitamínu D v optimálnych hladinách, aby došlo k lepšej absorpcii minerálu. Vitamín D a vápnik jednoducho idú dokopy!

Zaujímavé je, že šupka ovocia obsahuje alkaloidovú zlúčeninu Jambosine, ktorá má terapeutické vlastnosti proti cukrovke. Sú v ňom prítomné aj organické zlúčeniny ako kyselina betulínová a friedelolaktón.

Aj RUŽA môže byť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Železo je zase kľúčom k zlepšeniu pohybu kyslíka krvou. Nedostatočný prísun tohto minerálu môže viesť k anémii, ktorá spôsobuje chronickú únavu a ospalosť, čo dokazuje výskum publikovaný v časopise Best Practice & Research. Je však potrebné ho prijať spolu s dávkou vitamínu C kvôli zvýšenému vstrebávaniu. Rose apple je taktiež zdrojom vlákniny, ktoré zlepšuje zdravie a fungovanie tráviaceho traktu. 

Čo sa týka mikroživín, v ovocí prevládajú sacharidy. Každých 100 gramov produktu obsahuje takmer 8 gramov cukru. Bielkoviny a tuky však celkovo netvoria ani 1 gram. Navyše, tých málo bielkovín, ktoré obsahuje, má nízku biologickú hodnotu, takže esenciálnych aminokyselín je nedostatok.

Ružové jablko však poskytuje vápnik a železo a tiež značnú dávku vitamínu A a vitamínu C. Obe živiny spoločne stimulujú endogénnu syntézu kolagénu, najhojnejšieho proteínu v ľudskom tele. Samotný vitamín C je zároveň kľúčový pre optimálnu imunitnú odpoveď, ktorá zníži riziko infekčných patológií.

Koreňom proti epilepsii i vracaniu

Tomuto jablku sa pripisuje mnoho rôznych liečivých vlastností, hoci väčšina z nich nemá dostatočné dôkazy. Napríklad, koreň sa často používa na zlepšenie príznakov epilepsie. Dokonca aj prášok, ktorý sa vyrába jeho drvením, môže pomôcť v boji proti cukrovke.

Aj RUŽA môže byť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Kôra rastliny sa zavádza do stravy niektorých ľudí na odstránenie a kontrolu zvracania a má preháňacie vlastnosti. Ak sa však u vás vyvinie niektorá z vyššie uvedených problémov, je najlepšie navštíviť lekára, ktorý vám poskytne odbornú liečbu.

Ružové jablko obsahuje množstvo základných mikroživín, ktoré zabezpečia správne fungovanie ľudského tela. Toto ovocie môžete bez výčitiek zaradiť do stravy, aby ste získali jeho výhody a zlepšili prísun minerálov a vlákniny. Oba prvky sú nevyhnutné pre efektívny rozvoj fyziologických procesov, ktoré prebiehajú vo vnútri tela.

Zaujme vás: Je to INAK, ako si mnohí mysleli: ČAS sa SKRÁTIL, za ako dlho sa skutočne NAKAZÍTE omikronom!

Ešte treba pripomenúť, že do denného jedálnička by malo byť zaradených aspoň 5 porcií ovocia a zeleniny. Dosiahnete tak dostatočnú spotrebu látok s antioxidačnou kapacitou, čo následne pomôže predchádzať vzniku chronických a komplexných patológii.

Benefity ružového jablka

  • Pomôže tráveniu
  • Cukrovku budete mať vďaka ovociu pod kontrolou
  • Prečistí pečeň a obličky
  • Posilní imunitu
  • Skrášli pokožku
  • Ochráni srdce
  • Predchádza rakovine
Viac o téme: Ovocie ZdravieRužové jablko
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9