Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

NAJLEPŠIA sexuálna poloha pre ŽENY podľa novej štúdie: ORGAZMUS na počkanie

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Hoci by sex nemal byť len snahou dotiahnuť to do "finále", každý sa chce dopracovať k príjemnému pocitu - orgazmu. U žien je to zložitejšie, no jedna sexuálna poloha by mohla výrazne pomôcť!

Podľa súkromnej gynekologickej kliniky New H Medical v New Yorku je najúčinnejšou polohou misionárska, no s vankúšom umiestneným pod panvou ženy, ako sa píše na independent.ie. Štúdia bola vykonaná pomocou ultrazvukového skenera, pričom výskumníci skúmali dobrovoľnícky pár, ktorý mal sex v piatich obľúbených polohách po dobu 10 minút. Potom vedci skúmali, ktorá poloha bola najúspešnejšia pri stimulácii prietoku krvi v klitorise.

Čítajte tiež: Najlepšia ČOKOLÁDA na CHUDNUTIE podľa odborníkov: Takto si udržíte kalórie pod KONTROLOU!

Dr Kimberley Lovieová, výskumná lekárka v New Yorku, ktorá viedla štúdiu, napísala: „Výhody rôznych koitálnych pozícií sú opísané v mnohých časopisoch, knihách a verejných fórach. Je však málo vedeckých výskumov, ktoré by hodnotili súvislosť medzi rôznymi sexuálnymi polohami a ich schopnosťou vyvolať ženský orgazmus. Cieľom bolo porovnať prietok krvi klitorisom pred a po pohlavnom styku v každej z piatich pozícií po určitom časovom období."

Táto poloha NIE

Dr Lovieová zároveň prezradila, ktorá poloha pri milovaní je najhoršia, resp. pri ktorej je najmenšia pravdepodobnosť dosiahnutia ženského orgzmu. 

NAJLEPŠIA sexuálna poloha pre
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Poloha zozadu, kedy žena kľačí a muž je za ňou, vytvára najmenšie množstvo priameho kontaktu s klitorisom a viedla k zanedbateľnému zvýšeniu prietoku krvi v porovnaní s polohami tvárou v tvár,“ dodala odborníčka.

Takto ženský orgazmus nevyzerá

Tento výskum nasleduje po inej štúdii, ktorá tiež skúmala ženský orgazmus, no prišla na zaujímavé zistenie. Ak žena "stoná", neznamená to, že dosiahla vrchol. Odhalili to výskumníci z University of Ottawa, ktorí sa pozreli na rôzne telesné pocity, vyskytujúce sa počas ženského orgazmu, vrátane „trhaného/plytkého dýchania“, „zvýšeného krvného tlaku“ a „návalov horúčavy“. Identifikovali však aj niektoré bežne nepochopené pocity, ktoré napriek všeobecnému názoru nie sú prítomné.

Zaujme vás: Vsaďte na CIBUĽU počas HORÚČAV: SCHLADENIE na počkanie, ktoré tak potrebujete!

"Odporúčame, aby "stonanie" natrvalo odstránilo zo zoznamu pocitov, ktoré údajne nastáva, keď žena dosiahne orgazmus," uviedla štúdia publikovaná v časopise The Journal of Sexual Medicine a dodala, že ženský orgazmus je "slabo pochopeným aspektom ženskej sexuálnej reakcie."

Viac o téme: SexOrgazmus
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9