Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zažívate v NOCI tento POCIT? Neznámy PRÍZNAK, že vám v krvi KOLUJE priveľa CUKRU!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Odhaliť ju v počiatočných štádiách? Nadľudský výkon! Na začiatku o sebe nedajú vedieť varovné signály vysokej hladiny cukru v krvi, takže si mnohí stav ani len nevšimnú. Prezradiť by ju však mohla jedna vec v nočných hodinách!

Niektoré zdravotné orgány upozorňujú na jeden výpovedný znak cukrovky, ktorý je zreteľnejší v noci. 

Cukrovka je charakterizovaná dysreguláciou hladiny cukru v krvi, za čo môže neschopnosť reakcie na inzulín alebo nedostatok hormónu. Konečným výsledkom sú vysoké hladiny glukózy, ktoré, ak sa neliečia, spôsobujú vážne poškodenie nervových zakončení. Jeden z varovných signálov, že hladina cukru v krvi je chronicky vysoká, môže dať o sebe vedieť vtedy, kedy by to málokto čakal. Práve vtedy, kedy oddychujete, sa môže ohlásiť jeden symptóm!

Čítajte tiež: Najlepšie POTRAVINY, po ktorých sa ČREVÁ ihneď spamätajú: Rýchla OČISTA od ťažkých kovov!

Signály v nočných hodinách

Hormonálne výkyvy môžu spôsobiť zvýšenie hladiny cukru v krvi, či už je jedinec diabetik alebo nie. Ak sa stav nerieši, prichádzajú určité znamenia, ktoré upozorňujú na to, že niečo nie je v poriadku. Bolesť hlavy v noci môže byť skorým varovným signálom, že hladina cukru v krvi je príliš vysoká, ako sa píše na express.co.uk.

Pretože hladina cukru v krvi počas spánku prudko stúpa, príznaky môžu byť v tomto čase zreteľnejšie.

Zažívate v NOCI tento
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Internetová stránka o zdraví Diabetribe vysvetľuje: „Ak je vaša hladina cukru v krvi v noci vysoká, môžete pociťovať príznaky hyperglykémie. Hyperglykémia alebo „vysoká hladina glukózy“ nie je definovaná jednou špecifickou hladinou glukózy. Zatiaľ čo mnohí ľudia sa snažia udržať hladinu cukru v krvi pod 180 mg/dl počas dňa, niektorí  sa snažia o spodnú hranicu 120 alebo 140 mg/dl v noci, keď nejedia. V noci príznaky hyperglykémie zahŕňajú zlý spánok, časté prebúdzanie kvôli močeniu alebo pitie vody, bolesti hlavy, sucho v ústach, nevoľnosť."

Ďalšie príznaky

Nadbytok glukózy je neslávne známy pre svoje spojenie s poškodením nervov, ale môže tiež ovplyvniť fungovanie potných žliaz. To by mohlo viesť k nedostatočnému poteniu alebo nadmernému v závislosti od toho, ako boli žľazy poškodené. Keď nervy prestanú fungovať, u jednotlivcov sa môže vyvinúť aj diabetická neuropatia, ktorá môže v závažných prípadoch viesť k amputácii. Mravčenie alebo neustále brnenie v rukách a nohách môžu taktiež naznačovať vysokú hladinu cukru v krvi.

Viac o téme: SpánokCukrovkaBolesti hlavy
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9