Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Najlepšie POTRAVINY, po ktorých sa ČREVÁ ihneď spamätajú: Rýchla OČISTA od ťažkých kovov!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: gettyimages.com)

Až 80 percent imunitného systému je sústredených v našich črevách. Ak telo nesprávne trávi, je náchylné na rôzne ochorenia. Ohroziť ho môžu nachladnutia, ale aj vážne stavy. Vďaka niektorým potravinám sa však črevný systém dokáže rýchlo spamätať!

Keď telo správne detoxikuje, dobré baktérie v črevách sú v rovnováhe. Vďaka tomu máme prirodzenú schopnosť odolávať prechladnutiu a chrípke bez pomoci antibiotík. Ako sa píše na brightside.meexistuje mnoho spôsobov, ako podporiť črevnú mikroflóru. Jednou z nich je konzumácia potravín, z ktorých niektoré čistia krv od ťažkých kovov a zabraňujú vzniku krvných zrazenín. Iné dokážu bojovať proti zápachu z úst. Ktoré superpotraviny by ste mali zaradiť do svojho jedálnička?

Čítajte tiež: Veľká CHYBA, ktorú mnohí robia po kúpe VAJÍČOK: Umožníte vstup BAKTÉRIÍ do potraviny!

1. Avokádo odstraňuje chemikálie z pečene

Malé, ale zázračné. Avokádo znižuje hladinu cholesterolu a rozširuje krvné cievy a zároveň bojuje s toxicitou, ktorá ničí tepny. Obsahuje živinu nazývanú glutatión, ktorá blokuje najmenej 30 rôznych karcinogénov a zároveň pomáha pečeni detoxikovať syntetické chemikálie. Pre ľudí s vysokým krvným tlakom sú tieto plody obzvlášť cenné, pretože ho prirodzene znižujú a pomáhajú predchádzať riziku srdcových chorôb a mŕtvice.

2. Ananás odbúrava cholesterol

Ananás obsahuje prírodný spaľovač tukov bromelaín, ktorý pomáha nášmu telu rozkladať bielkoviny a tráviť ich. Je obzvlášť účinný pri odbúravaní cholesterolu a jeho odstraňovaní z tela. Riedi krv a rozkladá krvné zrazeniny. Najlepší je čerstvý, konzervovaním sa totiž enzým bromelaín ničí.

Najlepšie POTRAVINY, po ktorých
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

3. Kyslá kapusta odstraňuje toxíny a čistí pokožku

Túto potravinu náš tráviaci systém ľahko spracuje, pretože je už predtrávená počas fermentácie. Je to prírodné probiotikum plné vlákniny, ktorú črevný systém miluje. Jej pravidelná konzumácia vedie k pravidelnému vyprázdňovaniu a teda aj k plochému brušku. Vďaka nej sa vyčistí pleť a je vynikajúcim bojovníkom s akné. Kyslá kapusta pomáha telu absorbovať vitamíny a minerály efektívnejšie. Dodá telu energiu.

4. Čerstvé a sušené marhule odstraňujú zápchu

Sušené marhule sú známe pre svoj prirodzený laxatívny účinok. Ak máte sklony k zápche, toto ovocie vás prečistí a bude pôsobiť ako prirodzená kefa pre črevá. Čerstvé marhule majú obrovské množstvo vlákniny, ktorá vás zasýti na dlhší čas a zároveň vyživí dobré baktérie v čreve. Toto ovocie má vysoký obsah antioxidantov a podporuje nielen prirodzené čistenie, ale pomáha aj zdraviu očí.

Najlepšie POTRAVINY, po ktorých
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

5. Spirulina pomáha bojovať proti telesnému pachu

Spirulina je riasa, ktorá rastie v sladkej aj slanej vode. Je považovaná za jednu z najsilnejších zbraní pri čistení krvi od ťažkých kovov. Chlorofyl, ktorý sa v spiruline nachádza, neutralizuje telesný pach. Odborníci ho nazývajú vnútorným deodorantom a jeho konzumáciou telo získava vôňu čerstvej vody.

6. Grapefruit dodá extra energiu a vytvaruje pás

Grapefruit obsahuje nootkatóny, čo sú chemické zlúčeniny, ktoré zrýchľujú metabolizmus a podporujú chudnutie. Majú tiež vysoký obsah vlákniny, ktorá vás zasýti a vyrovná hladinu cukru v krvi. Základom grapefruitového detoxu je, že si počas týždňa ku každému jedlu doprajete polovicu grapefruitu. Získate tak extra dávku živín, vlákniny a vitamíny A a C.

7. Uhorka prirodzene osviežuje dych

Voda z uhoriek zabraňuje suchu v ústach a tiež zmýva prebytočné nežiaduce zvyšky jedla. Pomáha stimulovať produkciu slín a zabraňuje dehydratácii úst. Táto zelenina pomáha odstraňovať povlak na zuboch a ďasnách, ktorým sa môžu živiť baktérie. Odstraňuje nepríjemný zápach.

Viac o téme: PotravinyOčistaDetoxikácia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9