Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

RECEPT, ktorý za jednu noc VDÝCHNE vašim vlasom ŽIVOT: Lesklejšia hriva bez VYPADÁVANIA!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Málokto vie, že je jedným z najväčších nepriateľov vlasy. Zima. Ruku na srdce. Ak si v chladnom počasí krémujete ruky, používate telové krémy a balzamy na pery, staráte sa tak aj o svoju korunu krásy?

Ako sa píše na brightside.me, suchý vzduch, chlad, studený vietor, prehriate miestnosti, toto všetko dáva vlasom v zimných mesiacoch zabrať. Tie sú potom bez života, vyzerajú krehko, lámu sa a tiež hlava je plná lupín. Netreba však panikáriť. Podľa brightside.me totiž existujú možnosti, ako vlasy ochrániť aj počas zimy.

Čítajte tiež: NAJHORŠIA poloha pri spánku, ktorá potichu NIČÍ telo: Zaťažené KĹBY a narušená CHRBTICA

1. Vlasy môžu byť suché

V chladnom počasí je vzduch suchší a stráca vlhkosť. Aby ste zabránili vysušeniu vlasov, snažte sa ich neumývať denne. Prírodné oleje totiž vytvárajú ochrannú vrstvu medzi pokožkou hlavy a hrivou. Ak nemôže odísť z domu, aby vaše vlasy vyzerali skvelo a sviežo, použite suchý šampón.

2. Môžu vyzerať nudne a bez života

Studený a suchý vzduch vlasom neprospieva, vyzerajú potom bez života a lesku. Aby boli zdravé aj v chladnejších mesiacoch, vyhnite sa príliš častému používaniu fénu. Hoci si vďaka nemu vytvoríte krásny účes, na druhej strane si poškodíte a oslabíte vlasy. Nechajte ich vyschnúť prirodzene alebo investujte do stylingových nástrojov, ktoré využívajú infračervenú technológiu a pomáhajú uzamknúť vlhkosť.

3. Viac rozštiepených končekov

V chladných mesiacoch sú vlasy krehkejšie a náchylnejšie na lámanie a rozštiepené končeky. V tomto období by ste mali navštíviť kaderníčku každých 6 týždňov, aby vám ich podstrihla. Aj používanie hrebeňa so širokými zúbkami a jemného šampónu bez veľkého množstva prísad pomôže udržať vlasy zdravé a zároveň zabráni tomu, aby končeky vyzerali ako slama.

RECEPT, ktorý za jednu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

4. Vlasy sú nabité elektrinou

Pravdepodobne ste si všimli, že v zime vám vlasy elektrizujú, keď si zložíte čiapku. Stáva sa to preto, že rovnako ako vo zvyšku vášho tela, aj vo vlasoch sa vytvárajú elektrické náboje. A hoci neexistuje nič, čo by to zastavilo, sú možnosti, ako ich ochrániť pred statickou elektrinou. Skúste si na končeky prstov naniesť trochu vody alebo hydratačného krému na tvár a naneste ho na zelektrizované pramene. Môžete tiež použiť ľahký nezmývateľný kondicionér.

5. Sezónne vypadávanie

Je úplne normálne stratiť určité množstvo vlasov počas roka, ale v zime vypadávajú viac ako v lete. Môže za to nedostatok vlhkosti. Vyskúšajte jeden trik, ktorý by mohol zmierniť tento problém. Zmiešajte klinčekový prášok so škoricou, červeným čili práškom a teplým panenským kokosovým olejom, naneste ho na vlasy a nechajte pôsobiť cez noc. Zmes vyživí vlasové folikuly, aj poškodené končeky a vlasy budú lesklé a plné života.

6. Môžete mať viac lupín

Naše vlasy sa v zime prirodzene dehydrujú, čo spôsobuje, že sú suché a pokožka hlavy je šupinatá. V tomto období používajte špeciálny šampón proti tvorbe lupín. Môžete tiež vyskúšať čajovníkový olej. Štúdie ukázali, že jeho používanie môže znížiť tvorbu lupín o 41 percent a tiež svrbenie pokožky hlavy.

Viac o téme: ZimaZdravieVlasy Prevencis
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9