Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Tesné NOHAVICE vás môžu dohnať na OPERÁCIU: Zasiahnuté sú aj PĽÚCA!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Ťažko oponovať argumentu, že obtiahnuté rifle vyzerajú štýlovo a hlavne sexi. Bohužiaľ, nositeľky tesnej módy musia rátať s tým, že si to vypýta krutú daň.

Odborníčka na panvové dno odhalila, aké škody môže spôsobiť nosenie obtiahnutých nohavíc, ktoré nás nútia stláčať brucho a žalúdok! Tým, že sa budete snažiť pod vplyvom tesného kúsku oblečenia mať stále vtiahnuté brušné svaly, si spôsobíte množstvo zdravotných problémov, ako sa píše na thesun.co.uk

Čítajte tiež: Vianočný STROMČEK môže odhaliť vašu OSOBNOSŤ: Zdobenie PREZRADÍ viac, ako si myslíte!

Stephanie Taylorová, expertka na panvové dno, povedala: „Zvyk neustále vťahovať brucho pravdepodobne pochádza z pocitu potreby vyzerať štíhlejšie a mať úzky pás, aj kvôli desiatkam fitness trénerov a celebrít, ktoré zdôrazňujú výhody brušných svalov. Zovretie žalúdka zahŕňa ťahanie pupka smerom dovnútra stiahnutím hornej časti brucha."

Môže sa to zdať úplne normálne vzhľadom na to, koľko žien to robí. Ale ak to robíte príliš dlho a často, zanechá to na vás fyzické aj duševné dôsledky. Odborníčka tiež vysvetlila, že to nemá vplyv len na brušné svaly, ak sú príliš dlho stiahnuté!

Zaťažené kĺby, svaly aj krk

Ak príliš stláčate brucho, tlak je vyvíjaný na panvové dno. To potom môže viesť k možnej inkontinencii močového mechúra a prolapsu panvových orgánov, čo by si potom vyžadovalo operáciu. Zasiahnuté môžu byť aj vaše pľúca, pretože všetko vo vašej strednej oblasti je vytlačené nahor – čo sťažuje dlhšie a hlbšie dýchanie, čím sa obmedzujú hladiny kyslíka v krvi.

Tesné NOHAVICE vás môžu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimage.com)

Stephanie dodala: „Môžete skončiť aj s nepríjemnými bolesťami chrbta, krku, ramien a bedier. Dlhodobé zapojenie brušných svalov pri chôdzi alebo státí môže zmeniť mechaniku vášho tela, čím sa kĺby a svaly navyše zaťažia, aby sa nahradila nedostatočná opora zo stiahnutej bránice. Keď bránica neklesne dolu (ako by mala) do vášho brucha – dýchajúc do spodnej časti trupu – potom zaťažuje krk, keď sa snaží kompenzovať nedostatok dychu. Toto hrá rozhodujúcu úlohu pri bolestiach krku a ramien. Vaše brušné svaly si tak tiež môžu zvyknúť na zapojenie, že naň začnú menej reagovať, čo obmedzuje schopnosť vášho tela vidieť zlepšenia z cvičení zameraných na túto svalovú skupinu."

Vysvetlila, že to nie je prospešné ani pre duševnú pohodu! Ak zvyknete často vťahovať brucho, po každom uvoľnení môžete mať pocit, že nevyzeráte dobre, čo negatívne vplýva na psychiku.

Je to trvalé?

Ak sa u vás rozvinie takzvaný "syndróm presýpacích hodín", nie je to trvalé, ale môže spôsobiť problémy z dlhodobého hľadiska, ak sa nelieči správne. Prvým krokom, ako sa zbaviť tohto zvyku, je uvedomiť si, že robíte niečo zle. Buďte si vedomí toho, čo a kedy robíte svojmu telu.

Stephanie dodala: "Možno zistíte, že musíte precvičiť svoje svaly pomocou brušného dychového cvičenia a brušnej masáže. Uvoľnene dýchajte, aby ste naplnili žalúdok namiesto toho, aby išlo len o hrudník. Nakoniec, ak máte problémy so sebadôverou, oblečte si niečo, v čom sa naozaj cítite dobre a je to podľa vás trendy. Obliekanie sa podľa tvaru tela (namiesto pokusu o jeho zmenu) môže pomôcť poraziť úzkosť v hlave."

Viac o téme: ZdravieRiflePrevenciaNohavice
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9