Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ako odstrániť bolesť medzi lopatkami podľa terapeuta: Za pár minút ako znovuzrodení!

(Zdroj: gettyimages.com)

Kto by už v dnešnej dobe nemal sedavý životný štýl. Čoraz menej ľudí pracuje manuálne a viac sa pohybuje. Preto už nie sú bolesti v oblasti krčnej chrbtice a medzi lopatkami ničím výnimočným. Ako sa ich zbaviť v priebehu chvíľky? Radí český terapeut!

Niekedy sa stačí raz nadýchnuť a je to tu. Nepríjemná bolesť a pichanie, ktoré vychádza z hrudnej chrbtice. Vystreľuje až do hlavy či do ruky. Stačí sa raz pohnúť a bolesť sa ozve. Chrbtica kričí o pomoc!

Čítajte tiež: Bežný zlozvyk na toalete s hrozivými následkami: Takto sa môže odzrkadliť!

Pomsta sedavého životného štýlu

V práci stále sedíme za počítačom, čo je dôvod, prečo bolesti vznikajú. Obzvlášť vtedy, ak máte minimálny pohyb a necvičíte. Jednoducho povedané, sedavý životný štýl sa vám môže nepríjemne vypomstiť. Čo je na tom najhoršie, s pribúdajúcim vekom sú problémy horšie a aj keď rehabilitácie môžu byť dobrým riešením, po ktorom sa vám uľaví, bolesti sa môžu vrátiť. 

Navyše, v dnešnej dobe ľudia hľadajú spôsob, ako sa zbaviť bolesti za čo najkratší čas. Český terapeut pozná cviky, po ktorých sa vám uľaví a vy sa budete cítiť hneď lepšie. Podľa odborníka medzi veľkým prsným a malým svalom sa nachádza sval, ktorý ovláda svaly ruky a lopatky. Ak bolí, zvyčajne to ucítite až v rukách. 

Ako na to? 

Podľa terapeuta zaberajú na bolesť medzi lopatkami cviky na regeneráciu. Tie pôsobia na hrudnú chrbticu, zlepšujú funkciu srdca a pľúc. O tom, že cviky fungujú  a zastavia bolesti svedčia pozitívne reakcie ľudí, ktorí cvičili podľa nižšie priloženého videa:

Viac o téme: BolesťChrbticaChrbátCvikyZdravotné problémyTerapeut
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9