Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Čo s nami naozaj spraví cvičenie? Stačí len jedna hodina a očakávajte tieto zmeny!

Cvičenie má množstvo zdravotných výhod pre ľudské telo.
Cvičenie má množstvo zdravotných výhod pre ľudské telo. (Zdroj: thinkstock.com)

Pravidelný pohyb by mal byť súčasťou zdravého životného štýlu a má množstvo zdravotných výhod. Pritom stačí už len jedna lekcia tréningu a hneď sa to odrazí na ľudskom tele. Začnú sa diať určité procesy, ktoré sa postarajú o bezproblémové fungovanie organizmu.


1. Po strese nebudú ani stopy

Podľa nedávneho prieskumu, ktorý bol vykonaný v USA 14% ľudí cvičí len preto, aby znížili stres vo svojom živote. Aj keď zo začiatku budete z cvičenia vystresovaní, pohyb v skutočnosti znižuje negativitu, pretože podporuje lepšie prekrvenie mozgu a posilňuje rozvoj endorfínu.

2. Predídete cukrovke

Štúdia z roku 2007 zistila, že jeden tréning znižuje ukladanie tuku vo svaloch, čo v skutočnosti zlepšuje citlivosť na inzulín. Nízka citlivosť na inzulín môže viesť k diabetu.


Doplatíme na každodenné sprchovanie? Odborníčka prezradila jeho odvrátenú stránku!


3. Vaše DNA sa môže zmeniť

V ďalšej štúdii uskutočnenej v roku 2012 švédski vedci prišli na to, že u zdravých, ale neaktívnych dospelých ľudí, ktorí cvičia len niekoľko minút, sa môže vyskytnúť zmena genetického materiálu ich svalových buniek. DNA sa dedí od rodičov, ale faktory životného štýlu ako cvičenie môže hrať veľkú rolu v zmene určitých génov.

4. Budete sa lepšie sústrediť

Pri cvičení krv v mozgu zlepšuje funkciu mozgových buniek, takže budete sústredenejší a pozornejší po dokončení tréningu.

5. Budete mať lepšiu náladu

Keď sa začnete hýbať, mozog začne uvoľňovať rôzne neurotransmitery (endorfíny a serotonín), ktoré zlepšujú náladu, čím sa zbavíte depresie.

Čítajte tiež: Koruna krásy prezradí, ako je na tom zdravie: Varovné signály, že niečo nie je v poriadku!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9