Zabaľte svoje vlasy do alobalu a počkajte: Vaše vlasy nikdy nevyzerali lepšie!

Banánovo citrónovú kúru zakončite tým, že si vlasy obalíte do alobalu. Prečo by sme to mali robiť?
Zdroj: thinkstock.com
2016-04-06 12:00:00

Prichádza jar a s ňou slnečné počasie, ktoré po zime prospeje nie len pokožke ale aj vlasom. Hoci vlasy zvyknú padať viac, ako po iné ročné obdobia, je to prirodzenou súčasťou procesu obnovy. Viete, ako tomu možno zamedziť?

Zdá sa vám, že zabaliť si vlasy do alobalu je "šialený" nápad? Nemusí to tak byť. Aby sa všetky zložky výživnej masky poriadne vstrebali do pokožky, zabalenie má svoje opodstatnenie. Mali by ste ale vedieť, prečo tento nezvyklý postup vyskúšať!

Zaťažujúce stylingové prípravky, prostredie, v ktorom sa pohybujeme, chlórová voda – to je len niekoľko z faktorov, ktoré ovplyvňujú našu vlasovú pokožku a ktoré sú tým dôvodom, prečo nám tak často padajú vlasy. A hocikoľko kvalitnej kozmetiky používame, nakoniec mnohí z nás nájdu ten správny recept práve v prírode.

Prečo použiť tento recept?

Navráti vaším vlasom lesk, vitalitu, jemnosť, zbaví vás svrbenia a nepríjemných lupín. Dostane sa im totiž dostatočný počet vitamínov, ktoré potrebujú na zdravý rast.

Potrebovať budeme:

  • jeden popučený banán
  • šťavu z jedného citróna
  • 1-2 litre mlieka

Mlieko zohrejte, nikdy by však nemalo prejsť varom. Dolejte šťavu z citróna a pridajte banán. Celú zmes poriadne rozmixujte.

Ako kúru aplikovať? 

Aplikujte na pokožku hlavy a pozdĺž celých vlasov. Môžete si dopriať aj malú masáž vlasovej pokožky, až pokým sa maska úplne nevsiakne. Zabalte do alobalu a potom do uteráku a nechajte pôsobiť 15-30 minút. Šetrne umyte šampónom.

Pre lepšie výsledky opakujte raz až dvakrát za týždeň. Odmenou vám budú hydratované a jemné vlasy.

Prečo banán?

Lesk a stratenú vitalitu dodá banán vlasom práve kvôli jeho zloženiu. Obsahuje vitamíny A, B a K a dôležité minerály – draslík a horčík.

Prečo citrón?

Hoci radšej ako na vlasy by sme chceli citrónovú šťavu vypiť, aj naše vlasy potrebujú z času na čas účinky tohto prírodného pomocníka. Citrónová šťava dodáva vlasom hodvábny lesk. 

Tak ako, vyskúšate tento recept? 

Čítajte tiež: Odvrátená tvár kokosového ošiaľu: Je pre nás kokosový olej skutočne zdravý?

2016-04-06 12:00:00  |  Text: Katka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: healthyfoodteam.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia