Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zabojujte s chuťou na CIGARETU vďaka prírodným pomocníkom: Skvelé TRIKY ako odstrániť ZLOZVYK bez chémie

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: gettyimages.com)

Niektorým sa podarí zbaviť fajčenia, iní sa točia v začarovanom kruhu. Vedeli ste však, že sa s tým dá skoncovať pomocou liečivých rastlín a ovocia?

Prestať fajčiť nie je jednoduché. Málokto to dokáže zo dňa na deň, a ešte menej, ak človek nemá dostatok vôle. Práve tá rozhoduje, či sa mu to podarí, alebo nie. Ako sa píše na steptohealth.com, v súčasnosti neexistuje žiadny účinný liek, ktorý by vám pomohol úplne sa zbaviť túžby po tabaku a vyhnúť sa abstinenčným príznakom. Pravdou však je, že fajčenie škodí zdraviu a taktiež zabíja. Preto je dôležité prestať s tým čo najskôr. Tohto zlozvyku sa dá zbaviť aj pomocou prírody, tak prečo to nevyskúšať?

1. Mučenka na boj s abstinenčnými príznakmi

Mučenka skvele zaberá na zmiernenie nervozity a na boj proti úzkosti. Teraz sa ukazuje, že je jednou z najlepších liečivých rastlín na odvykanie od fajčenia, pretože pomáha v boji proti abstinenčným príznakom. Potláča všetky negatívne sprievodné prejavy, keď človek prestáva s týmto zlozvykom.

Použitie

Mučenku nájdete v špecializovaných obchodoch, pričom je k dispozícii v kapsulách, tabletkách, v tekutej forme a tiež v čajových vrecúškach. Na boj proti abstinenčným príznakom môže dospelá osoba užiť 15 až 30 kvapiek trikrát denne. Ak chcete pripraviť nálev, stačí povariť 20 gramov sušenej mučenky v 200 ml vody.

Zabojujte s chuťou na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: gettyimages.com)

2. Sladké drievko ako psychologický spojenec

Sladké drievko obsahuje glycyrrhizín, ktorý je hlavnou zložkou pri pokuse prestať fajčiť. Tento stimulant a prirodzený ochranca znižuje úzkosť a tiež potrebu fajčiť. Je skvelým sladidlom, pôsobí protizápalovo, ako analgetikum a tiež chráni steny žalúdka. Neodporúča sa však ľuďom s cukrovkou.

Použitie

Najlepší spôsob, ako získať výhody tejto rastliny pri skoncovaní s fajčením, je použiť ho vo forme nápoja. Čo budete potrebovať?

Ingrediencie:

  • 5 gramov suchého koreňa sladkého drievka
  • 600 ml vody

Zabojujte s chuťou na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Postup:

Prvá vec, ktorú musíte urobiť, je prevariť vodu a potom pridať 5 gramov suchého koreňa sladkého drievka. Najlepšie je použiť medený hrniec, pretože tento materiál pomáha zachovať hlavné aktívne vlastnosti koreňa. Keď je nálev hotový, nechajte zmes 10 minút postáť a potom prelejte do sklenenej nádoby. Mali by ste piť 3 šálky denne po každom jedle. Nápoj môžete piť horúci, teplý alebo aj studený, je to na vás, čomu dáte prednosť.

3. Nápoj zo zázvoru a citróna na boj so závislosťou

Zázvor je úžasný liečivý koreň, ktorý vám môže pomôcť bojovať proti nutkaniu fajčiť. Okrem toho, že pôsobí ako prírodný relaxant, protizápalový a antibiotický prostriedok, má tiež rovnaké vlastnosti ako sladké drievko a pomáha zastaviť závislosť od nikotínu. Má silnú chuť, preto je prospešné doplniť ho prírodnou citrónovou šťavou. Obe tieto rastliny vytvárajú lahodný nápoj na odvykanie od fajčenia.

Použitie

Ingrediencie:

  • 60 gramov strúhaného koreňa zázvoru
  • šťava z ½ citróna
  • 600 ml vody

Zabojujte s chuťou na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Inštrukcie:

Stačí prevariť tri šálky vody a pridať trochu koreňa zázvoru. Nechajte variť aspoň 20 minút, potom odstavte z ohňa a nechajte ešte 10 minút postáť. Potom pridajte šťavu z polovice citróna. Prvú šálku by ste mali vypiť nalačno a ďalšie dve po každom jedle. Budete sa potom cítiť skvele!

4. Noni šťava na boj so závislosťou

Poznáte ovocie noni? Hovorí sa mu aj indická moruša. Je ideálne na liečbu zápalu a kašľa a na zníženie bolesti pri artritíde. Je to tiež skvelé ovocie na odvykanie od fajčenia.

Použitie

Ingrediencie:

  • ½ ovocia noni
  • 200 ml vody
  • 20 gramov medu

Postup:

Túto šťavu by ste mali piť každé ráno hneď po tom, ako sa zobudíte. Takto zabojujete s rannou chuťou na prvú cigaretu. Ovocie noni a vodu jednoducho vložíte do mixéra a rozmiešajte dôkladne, kým z toho nevznikne hladká šťava. Následne môžete osladiť lyžicou medu.

Viac o téme: ZdravieFajčeniePrírodaLiečba
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9