Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Čo sa stane, ak si dáte vatu na chodidlo? Po tomto už nebudete chcieť použiť nič iné!

Vatové tampóny môžete použiť aj na popraskanú kožu na chodidlách.
Vatové tampóny môžete použiť aj na popraskanú kožu na chodidlách. (Zdroj: profimedia.sk)

Sú bežnou zdravotnou komplikáciou, ktorá trápi množstvo ľudí. Nielenže ide často o bolestivý stav, ale i o estetický problém. Popraskané päty hlavne v lete na sebavedomí človeka príliš nepridajú. Tentokrát sa však pripravíte na letnú sezónu bez tohto zdravotného problému!


Kedy už ide o zdravie?

Popraskané päty nie sú na prvý pohľad práve najpríjemnejšie, čo platí hlavne v situáciách, kedy máte odhalené chodidlá. Aj keď leto ešte len príde, je najvyšší čas pustiť sa do boja s popraskanou kožou! Ide o zdravotný problém, ktorý aj bolí. Suchá a popraskaná koža, začervenanie, svrbenie, zapálená koža, praskanie a lúpanie kože dajú poriadne zabrať. Zo začiatku to síce môže vyzerať ako neškodný kozmetický problém, no ak sa o svoje chodidlá nestaráte, časom sa zhoršuje. Vtedy už ide o zdravie! Môže dôjsť k prehĺbeniu trhlín a neskôr k väčším bolestiam či dokonca krvácaniu. V tomto prípade vám pomôže už len odborník.

Popraskanú kožu na chodidlách majú na svedomí viaceré faktory. Na vine môže byť nesprávna starostlivosť o nohy, suchý vzduch, starnutie, nedostatok vlhkosti, nosenie nesprávnej obuvi alebo dlhodobé státie na tvrdej podlahe. Problém však môže súvisieť aj s ochorením. Spôsobuje ho cukrovka, ekzém, psoriáza alebo choroba štítnej žľazy.


7 potravín, ktoré zbytočne vytláčame z jedálnička: Po tomto zistení urobíte inak!


Do boja s popraskanou kožou

Ako sa zbaviť tohto zdravotného a neestetického problému čo najskôr, kým sa nezhorší? Pomôže vám kúra pomocou vaty!

Potrebujete:

  • 10 rozdrvených tabletiek aspirínu
  • 250 ml 70 % alkoholu
  • vata
  • celofánový obal

Rozdrvených 10 tabletiek aspirínu na jemný prášok zmiešajte so 70-percentným alkoholom a zmes nechajte odstáť v sklenenej nádobe po dobu 2 dní. Pred použitím poriadne potrepte. Vatu mierne navlhčite do zmesi a priložte ju na postihnutú kožu. Chodidlá následne zabaľte do celofánového obalu. Môžete si ich ešte dať do ponožiek. Takto ich nechajte po celú noc. Ráno ich umyte vodou a dobre osušte uterákom. Môžete si na ne naniesť mastný krém a raz za čas si odstráňte pred aplikáciou krému odumretú vrchnú časť kože pomocou kožnej škrabky.

Už po prvej aplikácii kúri uvidíte skvelé výsledky! Po približne 15 dňoch vaše popraskané päty či otlaky úplne zmiznú. Vaše nohy sú pripravené na letné obdobie!

Čítajte tiež: Každý deň vypil litre vody: Neuveriteľné, ako sa začalo meniť jeho telo deň po dni!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9