Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ako odstrániť obličkové kamene za 10 dní bez toho, aby ste šli pod nôž? Vyskúšajte tento trik!

Nepodceňujte bolesť chrbta v oblasti, kde máte obličky.
Nepodceňujte bolesť chrbta v oblasti, kde máte obličky. (Zdroj: profimedia.sk)

Liečiť vzniknuté obličkové kamene pomocou domácej liečby znie ako vzdialená hudba budúcnosti. No nemusí to byť sci fi, ale realita! Existuje totiž jedna potravina, ktorá čistí obličky, odstraňuje piesok a drobné kamene z obličiek a močového mechúra!

Ak niekto zažil obličkový záchvat, nemusíme mu pripomínať nepríjemnú prudkú bolesť vystreľujúcu k trieslam. Bolesť spôsobuje upchatie močovej rúry obličkovými kameňmi. Časté je aj zvracanie či nevoľnosť. Ak by sme vám povedali, že obličkovým kameňom sa môžete vyhnúť obyčajným prosom, uverili by ste?

Prírodné liečivo

Predchádzať obličkovým kameňom môžeme pomocou jednoduchého receptu z ruskej ľudovej medicíny. Na prípravu nepotrebujeme drahé medikamenty z lekárne. Postačí voda a proso! Benefity tejto pseudoobiloviny sú nielen v prevencii proti vytvoreniu kameňov, ale odstraňuje aj z obličiek piesok, menšie kamienky a ženám pomáha pri zápaloch močového mechúra.

Recept

Potrebovať budeme 200 gramov prosa (čo je približne jedna šálka). Počas dňa oplachujte proso v teplej vode. V noci ho necháme odpočívať. Na druhý deň si pripravíme väčší hrniec (objem aspoň tri litre), vložíme preplachované proso, pridáme do 2/3 hrnca vriacu vodu. Tu sa práca končí. Hrniec už len zabalíme, prikryjeme a necháme do nasledujúceho dňa odležať.

Zdravé raňajky aj doplnok výživy

Na ďalší deň máme medicínu pripravenú. Vzniknutá biela priehľadná kvapalina je to, čo môžeme piť v neobmedzenom množstve, kedykoľvek chceme. Liek prelejeme do fliaš, uskladníme a máme ho po ruke. Pri pravidelnom užívaní by sme počas dvoch týždňov mali spozorovať výsledky.

Proso si pokojne doprajte aj na raňajky. Na jednu šálku prosa potrebujete 3 šálky vody, ktoré spolu stačí povariť približne 15 minút, až do vtedy, kým nevznikne vznikaše. Ak vám chuť samotného prosa prekáža, vhodné je nakvapkať na vrch citrón či olivový olej. Touto kombináciou nič nepokazíte, práve naopak. Okrem prechádzaniu tvorby kameňov si čistíte pečeň, napomôžete rozkladu nielen obličkových, ale aj žlčníkových kameňov.

Čo iné pomáha?

Prírodných receptov na prevenciu proti kameňom je niekoľko. Každému pomáha niečo iné. Niekto berie ako prevenciu dostatočný pitný režim. Niekto nedá dopustiť na urologický čaj. Niektoré recepty hovoria o tom, že predísť obličkovým kameňom sa dá aj pomocou pitia šumienky. Potešíme milovníkov piva. Aj zlatý mok dokáže zamedziť vzniku kameňov.

Lekárom sa nevyhnete

V každom prípade sa poraďte so svojim lekárom. V prípade neznesiteľných bolestí v oblasti chrbta a brucha smerujúcim až k močovému mechúru, ktoré nie a nie prestať, zájdite radšej za lekárom! Podľa odborníkov, pokiaľ sú obličkové kamene do veľkosti 7 mm, je veľká šanca, že spontánne odídu. Vtedy si môžete pomôcť prosom! Predtým však treba zájsť do urologickej ambulancie, kde vám lekár spraví CT vyšetrenie a zistí veľkosť obličkových kameňov.

Čítajte tiež: Môžeme kýchať s otvorenými očami? Odpovede na otázky, ktoré ste sa báli opýtať!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9