Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Tieto jedlá zvýšia vaše LIBIDO: Prírodné afrodiziaká sa ukrývajú v chutných potravinách

(Zdroj: GettyImages)

Ich účinky na sexualitu poznali už starovekí Egyťania a Číňania. Skvele chutia, dokážu rozdúchať partnerskú vášeň a postarajú sa o nezabudnuteľnú noc. Zoznámte sa s potravinami, ktoré sú považované za afrodiziaká.

Pokrmy, ktoré uvoľnia telo, zvýšia sexuálny apetít, túžbu aj výkon, dokonca navodia tú správnu atmosféru na milovanie. Zvyšujú prietok krvi a citlivosť v pohlavných orgánoch, podporujú tiež produkciu serotonínu, teda hormónu šťastia, uvádza sa na healthshots.com. Zvyšujú tiež dopamín, ktorý si poradí so stresom. Afrodiziaká majú naozaj čarovnú moc. Ktoré potraviny by nemali chýbať vo vašom a partnerovom jedálničku, aby ste zažili noc plnú rozkoše?

1. Avokádo

Avokádo sa považuje za prírodné afrodiziakum. Má vysoký obsah fytonutrientov, ktoré podporujú sexuálnu túžbu a potešenie. Je naplnené zdravými nenasýtenými tukmi, ktoré udržujú hormóny pod kontrolou. Obsahuje tiež folát, jeho nedostatok sa prejavuje aj neplodnosťou.

2. Tmavá čokoláda

Tmavá čokoláda je bohatá na živiny a antioxidanty, ktoré zmierňujú stres a úzkosť. Práve to má negatívny vplyv na náladu a sexuálnu výkonnosť. Jej konzumácia zvyšuje sexuálnu túžbu tým, že dodáva telu fenetylamín a serotonín.

3. Jablká

Ukázalo sa, že konzumácia jedného jablka denne nielen, že udrží vaše zdravie pod kontrolou, ale tiež zlepší váš sexuálny život, apetít aj samotné potešenie. Štúdia publikovaná v Archives of Gynecology and Obstetrics zistila, že pravidelné jedenie jabĺk podporuje lepšiu sexualitu u mladých žien.

4. Šafran

Šafran je korenie, ktoré je známe svojimi zdravotnými benefitmi, no vedeli ste, že obsahuje aj potenciálne afrodiziakálne vlastnosti? Napríklad zvyšuje sexuálnu túžbu. Zistilo sa tiež, že má pozitívny vplyv na erektilnú dysfunkciu.

5. Zázvor

Ak hľadáte spôsob, ako zlepšiť svoj sexuálny život, mali by ste pridať zázvor do svojho jedálnička. Zvyšuje prietok krvi a znižuje oxidačný stres, čo môže mať pozitívny vplyv na sexuálnu túžbu. Štúdia publikovaná v časopise Journal of Sex Research zistila, že podporuje sexuálne vzrušenie a podporuje libido u mužov aj žien.

6. Červené víno

Je vedecky dokázané, že pravidelné pitie červeného vína zlepšuje sexuálne funkcie. Štúdia publikovaná v časopise Journal of Sexual Medicine odhalila, že jeho popíjanie zvyšuje vzrušenie u mužov aj žien a zlepšuje ich sexuálny život.

7. Med

Med obsahuje prírodné cukry, ktoré zvyšujú sexuálnu výdrž. Obsahuje totiž bór, ktorý reguluje hladiny hormónov a oxid dusnatý zas zvyšuje sexuálne vzrušenie a zlepšuje sexuálny život.

8. Senovka grécka

Senovka grécka pôsobí protizápalovo a má tiež vlastnosti zvyšujúce libido produkciou pohlavných hormónov, ako je estrogén a testosterón. Zvyšuje sexuálne vzrušenie ačo viac, stojí za dosiahnutím orgazmu. Obsahuje tiež horčík, zinok a pyridoxín, ktoré tiež podporujú plodnosť.

9. Granátové jablko

Granátové jablko je jednou z najobľúbenejších potravín, ktoré podporujú sexuálnu túžbu u mužov aj žien. Obsahuje antioxidanty a znižuje oxidačný stres, čo pomáha zlepšovať kvalitu spermií a ich pohyblivosť. Jeho konzumácia podporuje sexuálnu túžbu.

Viac o téme: SexLibidoZdravy sexErektilna dysfunkciaSexualne vzrusenie
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9