Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Piercing "tam dole"? Odvážny trend so zdravotnými rizikami

(Zdroj: GettyImages)

Piercing v intímnych partiách bol kedysi považovaný za tabu, no dnes sú ľudia tejto téme podstatne otvorenejší. Rovnako ako každá forma telesnej modifikácie, aj piercing v intímnych partiách prináša so sebou určité zdravotné riziká a dôsledky, o ktorých by si každý záujemca mal byť vopred vedomý.

Zvažujete túto ozdobu svojich intímnych partií? Zvážte aj toeto zdravotné fakty:

1. Infekcie a dlhšie hojenie

Intímne partie sú extrémne citlivé a majú vysoký prietok krvi, čo znamená, že riziko infekcie je výrazne vyššie v porovnaní s inými časťami tela. Dlhší proces hojenia, ktorý môže trvať od niekoľkých týždňov až po niekoľko mesiacov, vyžaduje prísnu hygienu a starostlivosť, aby sa predišlo komplikáciám. Nedostatočná starostlivosť môže viesť k závažným infekciám, ktoré si môžu vyžiadať lekárske zásahy.

2. Alergické reakcie a odmietnutie

Výber materiálu šperku je kriticky dôležitý, keďže niektoré kovy môžu vyvolať alergické reakcie alebo byť telom odmietnuté. Kvalitné materiály, ako sú chirurgická oceľ, titán alebo dokonca niektoré druhy plastu, sú považované za bezpečnejšie. Avšak, aj pri použití týchto materiálov nie je zaručené, že nedôjde k negatívnej reakcii.

3. Vplyv na sexuálny život

Mnohí ľudia si nechávajú urobiť piercing v intímnych partiách s cieľom zvýšiť sexuálne potešenie, a to ako pre seba, tak pre svojho partnera. Avšak v niektorých prípadoch môže mať práve opačný účinok. Piercing môže spôsobiť nepohodlie alebo dokonca bolesť počas sexuálnej aktivity, v extrémnych prípadoch môže dokonca viesť k trvalému poškodeniu citlivých tkanív.

4. Riziko poškodenia a zranení

Každodenné činnosti, šport alebo dokonca nosenie určitých typov oblečenia môže spôsobiť zaháknutie alebo poškodenie piercingu. Takéto incidenty nielenže spôsobujú bolesť, ale môžu tiež viesť k dlhotrvajúcemu poškodeniu tkanív alebo potrebe chirurgického zásahu.

5. Zváženie dlhodobých dôsledkov

Pred rozhodnutím pre piercing v intímnych partiách je dôležité zvážiť nielen potenciálne zdravotné riziká, ale aj sociálne a profesionálne dôsledky. Ako je to prijímané vo vašom sociálnom alebo pracovnom prostredí? Môže mať tento krok vplyv na vaše budúce rozhodnutia, napríklad pri výbere športových aktivít alebo oblečenia?

Piercing v intímnych partiách môže byť pre niektorých ľudí formou sebavyjadrenia alebo spôsobom, ako zvýšiť sexuálne potešenie. Pred samotným rozhodnutím je kľúčové konzultovať s odborníkmi, vyhľadať certifikované piercingové štúdio s dobrými referenciami a zabezpečiť si komplexné informácie o starostlivosti počas hojenia. Vaše zdravie by malo byť vždy na prvom mieste.

 

Viac o téme: PiercingIntimne partie
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9