Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Je niektorý strih nohavičiek zdravší ako iný? Odhaľujeme pravdu o intímnej módnej dileme

(Zdroj: GettyImages)

Existuje strih nohavičiek, ktorý je zdravší ako ostatné? Odborníci hovoria o spojení medzi strihom nohavičiek a zdravím.

Je hneď viacero pohľadov, ktorými sa možno pozrieť na voľbu strihu nohavičiek. Poďme si ich postupne rozobrať.

1. Zdravotné hľadisko: Priedušnosť versus štýl

Pri výbere ideálneho strihu nohavičiek je kľúčovým faktorom priedušnosť. Gynekológovia a dermatológovia sú jednoznační: nohavičky, ktoré umožňujú cirkuláciu vzduchu a minimalizujú vlhkosť, môžu výrazne znížiť riziko bakteriálnych infekcií a drozdov. Bavlnené nohavičky, najmä tie s voľnejším strihom, sú často považované za najlepšiu voľbu pre zdravie. Naopak, syntetické materiály a priliehavé strihy, ako sú tangá, môžu zvyšovať riziko podráždenia a infekcií.

2. Strih tangá: Sexi ale rizikový

Tangá, často oslavované za ich schopnosť eliminovať viditeľné línie nohavičiek pod oblečením, prinášajú so sebou zdravotné obavy. Tento strih môže uľahčiť prenos baktérií z análnej oblasti do vaginálnej a močovej, čo zvyšuje riziko infekcií. Napriek ich popularite vo svete módy, z hľadiska zdravia sú tangá často považované za menej ideálnu voľbu.

3. Voľné versus priliehavé strihy

Voľné strihy, ako sú napríklad "boyshorts", poskytujú lepšiu cirkuláciu vzduchu a môžu byť pohodlnejšie na denné nosenie. Sú ideálne pre ženy, ktoré hľadajú kombináciu pohodlia a zdravotných výhod. Na druhej strane, priliehavé strihy, ako sú hipsterky alebo bikiny, môžu byť tiež pohodlné, ak sú vyrobené z priedušných materiálov. No dôležitá je miera ich priliehavosti a materiál.

4. Materiál je rovnako dôležitý

Napriek rôznym strihom nohavičiek je materiál, z ktorého sú vyrobené, rovnako dôležitý. Bavlna je všeobecne považovaná za najlepšiu voľbu pre každodenné nosenie vďaka svojej schopnosti absorbovať vlhkosť a udržať pokožku suchú. Syntetické materiály, ako sú polyester alebo nylon, môžu byť štýlové a poskytovať hladký vzhľad. Často však zadržiavajú vlhkosť a môžu vytvárať prostredie náchylné na rast baktérií.

Voľba strihu nohavičiek je osobná a môže závisieť od mnohých faktorov vrátane štýlu, pohodlia a osobných preferencií. Avšak z hľadiska zdravia, odborníci odporúčajú zvoliť strih a materiál, ktorý podporuje priedušnosť a minimalizuje vlhkosť. Bavlnené nohavičky s voľnejším strihom sú často považované za najzdravšiu voľbu. Isté je, že pri výbere ideálneho spodného prádla by sa mala zohľadňovať nielen estetika a pohodlie, ale aj zdravotné aspekty, aby sa zabezpečilo, že váš výber bude prospešný nielen pre váš štýl, ale aj pre vaše zdravie.

Viac o téme: TangaNohavickyGynekologiaHypsterkyPriedusnost
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9