Pred rokom prestala používať dezodorant, nahradila ho citrónom: Účinok si nevie vynachváliť!

Ilustračné foto: Gettyimages.com
Zdroj: gettyimages.com
2018-08-02 06:00:00

Pre väčšinu z nás je dezodorant nenahraditeľným spojencom leta. Kedysi ho pravidelne používala aj Daniela z Bratislavy, kým sa nedopočula, že by ho mohla nahradiť prírodnou alternatívou. Už rok s potom bojuje pomocou citróna a jeho účinok si nevie vynachváliť!

„Dezodorant som prestala používať zhruba pred rokom po rozhovore so susedou. Niekomu z jej okolia sa po používaní dezodorantov tvorili v pazuche hrčky a chémia vraj môže časom spôsobiť aj rakovinu. Neviem, čo je na tom pravdy, ale keďže ja nezapácham veľmi, tak som to vyskúšala,“ prezradila nám Daniela, ktorá predtým používala najmä sprejové dezodoranty.

Čítajte viac: Vyčuchajte chorobu: Telesný pach prezradí aj to, čo by ste nechceli!

„Dezodorant som nahradila plátkom citróna. Najprv som sa bála, že budem ,smrdieťʻ ako citrón, ale potom som si uvedomila, že mnohé dezodoranty majú citrusovú vôňu. Takže som to vyskúšala. Vezmete obyčajný krúžok citróna, potriete si pazuchu jemne, ako klasickým dezodorantom, a idete do práce,“ opisuje.

Ako dodáva, telo sa novému zvyku bez problémov prispôsobilo. „Vôbec som nesmrdela, nič nebolo cítiť a ochránilo ma to ako klasický sprej. Viem, že niektoré ženy páchnu viac, ale tiež si musia častejšie striekať sprej, takže to môžu vyskúšať, ak sú doma, ak sa boja, že budú smrdieť a natrieť si ho napríklad dva-trikrát za deň. Za vysúšanie nič nedajú,“ odporúča mladá žena.

Podľa Daniely má používanie šťavy z citróna najmä jednu veľkú výhodu – citróny sú lacnejšie než dezodorant a neobsahujú žiadne chemické látky.

Nahradiť dezodorant obyčajným plátkom citróna vyskúšala aj Vierka z Prešova. „Citrón je sviežou alternatívou, stojí pár centov. Je to šetrnejšie a má to rovnaký účinok,“ hovorí ďalšia experimentátorka.

„Narežte si citrón na krúžky a jedným z nich si potrite pazuchu, aby bola mierne mokrá. Nechajte ju vyschnúť a môžete sa obliecť. Použitý plátok si odložte; vydrží zhruba dva-tri dni, pokiaľ ho používate raz denne. Zvyšné plátky dajte do misky a odložte na ďalšie použitie. Je to naozaj šetrná alternatíva, vrelo odporúčam!“ dopĺňa Prešovčanka.

 

Fotogaléria


Tagy:
pot citrón dezodorant

2018-08-02 06:00:00  |  Foto: Gettyimages.com  |  Zdroj: zh

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia