Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Väčšia ENERGIA, ale stratené LIBIDO: Takto dopadol EXPERIMENT dvojičiek v stravovaní!

(Zdroj: gettyimages.com)

Identické dvojičky Hugo a Ross sa rozhodli pre zaujímavý experiment, v ktorom porovnávali účinky vegánskej stravy a bežnej stravy. Aby to bolo zaujímavé, výskum vykonali na vlastnej koži. O to prekvapivejšie boli výsledky, ktoré na seba nenechali dlho čakať.

 

Priebeh experimentu

Čakalo ich 12 týždňov, počas ktorých sa každý z nich mal stravovať určitým spôsobom a navyše, súčasťou ich nového životného štýlu boli kondičné tréningy. Inšpirovali sa športovcami, ktorí často propagujú vegánstvo a vychvaľujú si ho. Najlepšie na tom je, že keďže sú Hugo a Ross identickými dvojčatami, pozreli sa na to z genetickej úrovne a mohli na sebe pozorovať i tie najmenšie zmeny, ako sa uvádza na insider.com.

Čítajte tiež: Chorá PEČEŇ trpí potichu: Ak pociťujete tieto BOLESTI, ide o SIGNÁL vášho tela, že je ZLE!

Sledovali tiež svoje pocity, no nechali to aj na odborníkov. Vedci z King’s Collage pozorovali ich základné zdravotné ukazovatele, ako je hmotnosť, cholesterol a podiel svalovej hmoty. Obaja mávali päť až šesťkrát týždenne vytrvalostné tréningy pod dohľadom osobného trénera. Taktiež prijímali rovnaký počet kalórií z jedál, ktoré im pripravovala jedna profesionálna služba, zameraná na stravu.

Dvojičky pred absolvovaním experimentu - Hugo (vľavo) a Ross (vpravo):

Príval energie, no bez libida

Zmeny boli zaujímavé! Dvojčatá si na sebe všimli určité rozdiely, čo sa týka nárastu svalov, zníženia tuku a zdravia tráviaceho systému. Napríklad Hugo, ktorý jedol len vegánsku stravu, cítil veľký príval energie a zároveň stratil tuk. Schudol 4 kilogramy, stratil 13% telesného tuku a hladinu cholesterolu mal tiež nižšiu!

Ako bolo spomenuté, najvýraznejšia zmena nastala u Huga v energii. Bol vitálnejší, sústredenejší a viac vládal na tréningoch. Hoci sa zdá, že vegánstvo má len pozitíva, opak je pravdou. Jednu vec Hugo nechápal. Ako sa sám priznal, údajne stratil libido. Keďže mu nebola odmeraná hladina testosterónu, nedá sa to bližšie vysvetliť.

Ross, ktorý mal na tanieri bežnú stravu, zase zaznamenal zvýšenie telesného tuku z 13% na 15%. O dva kilogramy pribral. Čo sa týka cholesterolu, tam nenastali žiadne zmeny. Mal pestrú stravu a jedával kuracie mäso, ryby, mliečne výrobky a pod, pričom pred experimentom si zvykol dať ovsené vločky, sendviče, cestoviny a iné.

Ross pred experimentom a po ňom:

Lepšie trávenie

Odborníci zistili u Huga zmenu v trávení, na ktorú prišli zo vzoriek jeho stolice, odobratej pred a po experimente. Mal väčšiu obranyschopnosť organizmu a bol odolnejší voči niektorým formám chronických ochorení. Ďalším plusom je znížené riziko cukrovky a obezity. Aj u Rossa sa zmenil tráviaci systém, no nie až takým spôsobom ako u Huga.

Hoci sú zmeny zaujímavé, bratia priznávajú, že 12 týždňov na takýto experiment je veľmi málo. Uvažujú nad tým, že by to vyskúšali znovu, no na pol roka alebo jeden rok. Jednu vec ich však tento experiment naučil. Uvedomili si, aké výhody má vegánska strava, preto ju zaradili vo väčšom množstve do svojich jedálníčkov. Na druhej strane, ani mäso nie je zlé. Kombinácia oboch a teda zlatá stredná cesta je to najlepšie riešenie!

Viac o téme: ZdravieStravovanieExperimentVegánstvo
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9