Nová ZÁCHRANA pred ťažkým priebehom COVIDU: Tieto LIEKY by mohli pomôcť!

Zdroj: gettyimages.com
2021-07-07 18:00:00

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) odporučila používať na liečbu pacientov s ochorením COVID-19 aj protizápalové lieky s účinnými látkami tocilizumab a sarilumab. Informovala o tom v noci na stredu agentúra DPA.

WHO v aktualizovaných odporúčaniach pre liečbu covidu uviedla, že obe liečebné látky, ktoré boli pôvodne vyvinuté na reumatoidnú artritídu, môžu pacientom s ťažkým priebehom ochorenia COVID-19 zachrániť život. 

Znižujú riziko úmrtia

Analýza 27 štúdií, ktoré sa týkali viac ako 10.000 pacientov s covidom, ukázala, že obe zmienené látky znižujú riziko úmrtia ťažko chorých o 13 percent, uviedla zdravotnícka agentúra OSN. 

Vďaka týmto liekom sa takisto znížila pravdepodobnosť, že pacient skončí na umelej pľúcnej ventilácii, a to o 28 percent. 

Tocilizumab a sarilumab, ktoré sa podávajú vo forme infúzie alebo injekcie, sa v súčasnosti v Británii odporúčajú používať spolu s kortikosteroidmi na liečbu vážne chorých pacientov s ochorením COVID-19. Spojené štáty takisto odporúčajú u takýchto pacientov podávať tocilizumab spolu s kortikosteroidmi, píše agentúra AFP. 


Tagy:
zdravie lieky liečba covid-19 koironavírus

2021-07-07 18:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Zdroj: TASR

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia