Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Správne jedlo v nesprávnom čase: ZDRAVÉ potraviny, ktoré NIKDY nejedzte na PRÁZDNY žalúdok!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: gettyimages.com)

Nezáleží len na tom, čo jete, ale kedy si to doprajete. I tie najzdravšie jedlá môžu mať takmer nulový účinok na ľudský organizmus, ak si ich dáte v nesprávnom čase. Ktoré potraviny by nemali byť prvým jedlom dňa?

Paradajky

Hoci sú paradajky plné výživných látok a vysokého množstva vitamínu C, obsahujú tiež vysoké hladiny kyseliny trieslovej, ktorá zvyšuje kyslosť v žalúdku a môže viesť k žalúdočným vredom, ako sa píše na lifehack.org. Paradajky si odložte radšej na večerný šalát.

Čítajte tiež: Vysoký CHOLESTEROL sa môže objaviť na TVÁRI: Všímajte si tento nezvyčajný SIGNÁL!

Jogurt

Hlavným dôvodom, prečo sa vyhnúť jogurtu na prázdny žalúdok je skutočnosť, že výhody mliečnych baktérií nachádzajúcich sa v jogurte sú neúčinné kvôli vysokej kyslosti žalúdočnej kyseliny. Z jogurtu tak nebudete mať takmer nič. V ranných hodinách vaše telo získa len veľmi málo zdravotných benefitov z tejto potraviny. Nenechajte sa teda zmiasť propagáciou jogurtu ako ideálneho jedla na raňajky. Dajte si ho radšej na desiatu alebo ako dezert, vtedy z neho vyťažíte všetky zdraviu prospešné účinky. 

Správne jedlo v nesprávnom čase:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Banány

Banány sú jednou z najznámejších diétnych potravín. Zasýtia, pomáhajú pri zmierňovaní zápchy a niektorí odborníci ho považujú za superpotravinu. Banány však obsahujú vysoké množstvo horčíka a draslíka, čo môže viesť k nerovnováhe týchto minerálov v krvi, ak jete banány na úplne prázdny žalúdok. Ich konzumácia na lačný žalúdok by mohla uškodiť hlavne ľuďom so syndrómom dráždivého čreva a spôsobiť im hnačku. Banány sú ukážkovým príkladom konzumácie správneho jedla v nesprávnom čase. Dajte si ich radšej neskôr v priebehu dňa. 

Správne jedlo v nesprávnom čase:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Čaj a káva

Pitie kávy na prázdny žalúdok zvyšuje kyslosť, čo následne spôsobuje pálenie záhy a tráviace ťažkosti po celý deň. Navyše, jeden výskum ukázal, že káva pred jedlom zvyšuje toleranciu kofeínu, takže káva na vás postupne prestane účinkovať. Pitie čaju na prázdny žalúdok môže zase potlačiť vylučovanie žalúdočných štiav a znížiť žlč a kyseliny v žalúdku, ktorá napomáha celkovému tráveniu potravy a je nevyhnutná pre proces vylučovania prebytočného cholesterolu z tela.

Viac o téme: PotravinyZdravieJedloPrevencia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9