Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

ZLOZVYK, ktorý zvyšuje silu alergických prejavov: Milióny ľudí si nevedomky ZHORŠUJÚ svoj stav!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Na jar sa u alergikov objavujú príznaky alergickej nádchy, ako svrbenie nosa, podnebia, hrdla a očí a následne kýchanie, vodnatý výtok z nosa a jeho upchatie. "Tiež sa môžu zapáliť a opuchnúť očné spojovky, prípadne sa vyskytnú mierne zvýšené teploty a zvýšená únavnosť," hovorí imunologička a alergologička Katarína Bergendiová.


Alergici by mali podľa možnosti obmedziť kontakt s alergénom, ktorý vyvoláva nežiaducu reakciu. Antialergická liečba pozostáva zo špecifickej alergénovej imunoterapie, ktorá rieši príčinu ochorenia a podávania protizápalových liekov.

Čítajte tiež: Ako sa môžu odraziť EMÓCIE na vašom tele? Typy BOLESTÍ, za ktorými je psychický stav!

"Tieto lieky sú základom liečby bronchiálnej astmy, musia však byť prísne ordinované odborníkom, čiže imunoalergiológom alebo pľúcnym lekárom," upozorňuje Bergendiová.

Nefajčiť a otužovať sa

Dôležité je nefajčiť, pretože dráždivé elementy ako tabak zvyšujú silu alergických prejavov a znižujú odolnosť voči infekciám. K zvýšeniu imunitnej odolnosti podľa odborníkov prispieva otužovanie, ktoré tiež pomáha prispôsobiť sa náhlym zmenám prostredia, pričom sa zároveň zvyšuje celková kondícia organizmu.

"Dôležité je dbať o denný príjem vitamínov C a D a zinku," tvrdí Bergendiová.

ZLOZVYK, ktorý zvyšuje silu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

V prípade zhoršenia klinického stavu pacienta môžu imunológovia predpísať imunitu ovplyvňujúce preparáty, ktoré sú na lekársky predpis.

Sledujte si telesnú teplotu!

V súvislosti s aktuálnou epidemiologickou situáciou však lekári upozorňujú, že ten, kto sa necíti dobre, by si mal sledovať telesnú teplotu. Zvýšená teplota môže byť príznakom respiračného ochorenia, napríklad aj COVID-19, ktorého príčinou je nový koronavírus.

"Nový koronavírus môže spôsobiť vysoké horúčky, silný kašeľ a problémy s dýchaním," pripomínajú odborníci.

Viac o téme: AlergiaZdraviePrevenciaPríznaky
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9