Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Znížte si VYSOKÝ KRVNÝ TLAK v priebehu pár minút: K dokonalej úľave vám stačí pero!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Netrpíte, keďže o ňom neviete. Pritom potichu zabíja vaše telo zvnútra a je príčinou mnohých ďalších zdravotných problémov. Vysoký krvný tlak možno znížiť liekmi, zdravou životosprávou, ale aj jednoduchším spôsobom, ktorý prinesie okamžitú úľavu!

Vysoký krvný tlak na prvý pohľad nevidieť a taktiež ho necítite. Mnohí si ani len neuvedomujú, že majú problém. Všimnú si ho až vtedy, keď sa pridružia vážne zdravotné problémy. Dôsledky neliečenej hypertenzie sú veľmi závažné a môžu sa prejaviť stavmi, ako je mozgová porážka, zlyhanie srdca a demencia. Nenechávajte nič na náhodu a liečte sa! Okrem tradičnej liečby, ako sú lieky a zdravá strava, môže byť prvou pomocou stimulácia akupresúrnych bodov. 

Čítajte tiež: SUPERPOTRAVINY, ktoré sú len plytvaním peňazí: Od dokonalosti majú ďaleko!

Čínska medicína verí, že na našich nohách i rukách sa nachádza množstvo dôležitých bodov prepojených s rôznymi časťami a orgánmi tela. Ich stimuláciou si prinesieme úľavu a zlepšenie niektorých zdravotných problémov, ako sa uvádza na brightside.me

Ako na to?

Jediné, čo budete potrebovať je pero. O tomto tlakovom bode by ste mali vedieť. Čo je na tom najlepšie, je veľmi ľahké ho nájsť. Je umiestnený na špičke prostredníka na oboch rukách. Zatlačte naň perom a podržte aspoň jednu minútu, aby ste znížili krvný tlak. Nezabúdajte však na to, že nejde o liek na chronický vysoký krvný tlak, je to skôr prvá pomoc na okamžitú úľavu, keď nemáte k dispozícii medikamenty.

Ďalší tlakový bod sa nachádza na oboch nohách. Nazýva sa bod Tai Chong, ktorý je podľa čínskej medicíny jedným z najcennejších bodov na našom tele. Že nejde o žiadny výmysel svedčí odborná štúdia. Bod sa nachádza na nohe medzi veľkým palcom a druhým prstom. Konkrétne pár centimetrov nad miestom, kde sa koža palca stretáva s kožou druhého prsta. Stlačte perom miesto, kde v priehlbinke medzi kosťami vedúcimi k prstom na nohe. Keď ho stlačíte, mal by byť citlivejší ako jeho okolie. 

Pre lepšiu predstavu, tu sa nachádza bod Tai Chong:

Znížte si VYSOKÝ KRVNÝ
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: ncbi.nlm.nih.gov)

Po dobu 3 sekúnd a potom si oddýchnite na ďalších 5 sekúnd. Zopakujte a potom spravte to isté na druhej nohe. Najlepšie je na tom to, že stimulácia tohto bodu zlepšuje nielen vysoký krvný tlak. Taktiež zmierňuje bolesti hlavy, znižuje bolesti chrbta a odstraňuje nespavosť. 

Nezabúdajte, že nejde o riešenie zdravotného stavu. Ak máte dlhodobo vysoký krvný tlak, treba sa informovať u svojho lekára, ako postupovať. V tomto prípade pomôže len celková zmena životného štýlu. 

Viac o téme: MasážZdraviePrevenciaAkupresúraVysoký krvný tlak
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9