Ako sa môžu odraziť EMÓCIE na vašom tele? Typy BOLESTÍ, za ktorými je psychický stav!

Zdroj: gettyimages.com
2020-05-13 12:15:00

Život vie byť niekedy ťažký. Zaplavia nás negatívne emócie, ktoré môžu mať vplyv na fyzické zdravie! Naše telo sa takýmto spôsobom snaží povedať, aké problémy nás trápia. Ak napríklad pociťujete bolesti v hornej časti chrbtice, je na čase si hľadať spriaznenú dušu!

Podľa mnohých odborníkov je fyzická bolesť spojená s naším emocionálnym stavom. Preto sa oplatí počúvať svoje telo, čo sa nám snaží naznačiť. Je totiž pravdepodobné, že za fyzickými bolesťami, ktoré pociťujete už dlhšie obdobie, stojí nevyriešený citový problém. Stačí sa len naň zamerať, odstrániť ho a s ním ustúpia i bolesti.

Čítajte tiež: Najlepšie JEDLO do postele: Hriech, ktorý rozhýbe metabolizmus a zlepší SPÁNOK!

Typy bolestí, ktoré sú spojené s emocionálnym stavom podľa detechter.com:

Bolesti hlavy

Neviete sa zbaviť bolestí hlavy? Zrejme vás niečo trápi a ste pod veľkým stresom. Naučte sa oddychovať! Nájdite si každý deň čas na odpočinok a uvoľnenie. Po ťažkom dni v práci to oceníte vy i vaša hlava. 

Bolesti krku

Ak vás bolí v oblasti krčnej chrbtice, nemusí byť za tým len dlhé sedenie za počítačom. Bolesť krku môže byť spojená s neschopnosťou odpustiť či už sebe samému, alebo ostatným. Naučte sa odpúšťať a spravte krok k tomu. Uvidíte, ako sa vám uľaví. 

Bolesti ramien

Zrejme to signalizuje, že nosíte príliš veľkú záťaž. Inak povedané, naložili ste si toho na seba veľa. Nesnažte sa niesť váhu sveta na svojich pleciach a podeľte sa o povinnosti s niekým iným. Budete oveľa lepšie fungovať a tým si znížite bolesť. 

Bolesti hornej časti chrbta

Znamená to, že máte nedostatok emočnej podpory alebo vám chýba povzbudenie od blízkych. Zvyčajne tí, ktorí pociťujú tieto bolesti, sa cítia menej žiadúcimi. Ste slobodní? Zájdite si na rande a skúste nájsť svoju chýbajúcu polovičku. 

Bolesti spodnej časti chrbta

Bolí vás spodná časť chrbta? Je spojená so strachom z peňazí a z toho, aká bude vaša finančná situácia. Skúste to vyriešiť novou prácou alebo stretnutím s finančným poradcom, ktorý vám pomôže narábať s financiami. 

Bolesti lakťov

Súvisí so zmenami v živote. Ak sa vám ťažšie čelí zmenám, dávkujte si ich postupne, aby ste si na ne zvykli. Berte to z tej lepšej stránky. Zmenu možno vnímať pozitívne, keďže okorení váš život a zmení pohľad naň. 

Bolesti v rukách

Ak ste sa uzavreli pred svetom, môže sa to odraziť na vašich rukách. Hneď ako to bude možné a uvoľnia sa opatrenia v súvislosti s koronavírusom, zájdite si do spoločnosti a nájdite si nových kamarátov. Alebo obnovte vzťahy s tými, ktorých ste dlho nevideli. Pomôže vám to zbaviť sa bolesti a emocionálnej záťaže. 

Bolesť v bokoch

Ste nerozhodní a máte problémy rozkývať sa i v jednoduchých záležitostiach. Konajte priamo a bolesti pominú. 

Bolesť kolien

Máte príliš veľké ego. Samozrejme, trochu ega je v poriadku. No nie je na škodu byť pokorní a nesúdiť druhých. Pomáhajte druhým. Pocítite úľavu vo svojich kolenách. 

Fotogaléria


Tagy:
zdravie telo bolesti prevencia emócie psychika

2020-05-13 12:15:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia