Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ako dať TRÁVENIE do poriadku v priebehu pár MINÚT? RECEPT na čaj, ktorý upokojí žalúdok

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: pexels.com)

Privítajte dni bez tráviacich problémov a nepríjemných pocitov v bruchu. S nasledujúcim receptom na čaj pocítite príjemnú úľavu a aby toho nebolo málo, očakávajte príval energie!

Poruchy trávenia sú veľmi častým zdravotným problémom. Ak je na pravidelnej báze, problém s trávením alebo kyslosťou môže zvýšiť určité zdravotné komplikácie vrátane nepravidelného metabolizmu, zápchy, črevných problémov a ďalších, uvádza sa na food.ndtv.com. To však neznamená, že musíte byť závislí na tabletkách a liekoch.

„Vedenie zdravého životného štýlu a zahrnutie dostatočného množstva vlákniny do vašej stravy pomáha regulovať trávenie a pomáha ďalším telesným funkciám,“ informuje výživová poradkyňa Rupali Datta.

Pozrite sa na recept na bylinkový čaj, ktorý vás nakopne a dodá výživu. Je to super ľahká zmes vyrobená z listov mäty a koriandrových semien!

Siahnite po antioxidantoch!

Podľa časopisu Current Pharmaceutical Design sú antioxidanty redukčné činidlá, ktoré pomáhajú inhibovať oxidáciu iných molekúl. Možno ich použiť nielen na prevenciu, ale aj liečbu zdravotných komplikácií súvisiacich s metabolizmom. Najlepšie na tom je, že tieto živiny sú dostupné vo vašich každodenných potravinách!

Ako dať TRÁVENIE do
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Ako už bolo spomenuté, antioxidanty nájdete vo svojej každodennej strave, pričom lístky mäty a koriandrové semienka sú jednými z ich zdrojov. Obe zložky sú nabité vitamínom C, teda silným antioxidantom.

Štúdie ukázali, že správne množstvo lístkov mäty a koriandra môže ovplyvniť telo viacerými spôsobmi, vrátane podpory trávenia a úľavy od syndrómu dráždivého čreva. 

Ako pripraviť mätovo-koriandrový čaj na trávenie? 

  • Krok 1: Nalejte dve šálky vody do hrnca. 
  • Krok 2: Pridajte sedem až osem lístkov mäty a pol lyžičky koriandrových semienok. 
  • Krok 3: Všetko spolu povarte. 
  • Krok 4: Čaj sceďte do šálky a môžete si ju vychutnať.

Môžete tiež pridať trochu citrónovej šťavy a medu pre lepšiu chuť. Nepreháňajte to však s ingredienciami a držte sa jednej šálky čaju denne. Vždy si pamätajte, že kľúčom je striedmosť. 

Viac o téme: ČajZdraviePrevenciaTrávenieZdravotné problémy
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9