Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Zaktivizuje PRIETOK krvi vo vlasových folikuloch: ZNOVUZRODENIE hrivy vďaka jednej VECI

Zobraziť galériu (3)

Vaša koruna krásy toho nepotrebuje až tak veľa, aby bola zdravá a lesklá. Stačí jej dodať tú správnu látku, ktorá sa o všetko postará. Jedna aminokyselina sa postará o "zmŕtvychvstanie" vlasových pramienkov.

Arginín poskytuje vlasom živiny, ktoré potrebujú, aby boli zdravé. Jeho použitie odporúčajú dermatológovia a stylisti na stimuláciu rastu. Pôsobí ako vazodilatátor a aktivátor prietoku krvi vo vlasových folikuloch, ako sa uvádza na steptohealth.com.

L-arginín je názov aminokyseliny, ktorá prispieva k tvorbe bielkovín v tele. Stimuluje keratín, ktorý je považovaný za základný vlasový proteín. Získať ho môžete z potravín bohatých na proteíny a tiež z doplnkov stravy. Môže sa podávať lokálne, ale aj intravenózne. Hlavnou úlohou arginínu vo vlasoch je poskytovať živiny vlasovej cibuľke. Táto aminokyselina zvyšuje oxid dusnatý, ktorý potrebujú vlasy na absorbovanie minerálov. 

Čo všetko dokáže táto látka:

Zabraňuje vypadávaniu vlasov

Arginín obnovuje mikrocirkuláciu krvi, vyživuje vlasové vlákna a zachováva vlaso folikuly. Vďaka tomu sú silnejšie, zvlhčené, lesklé a čo je dôležité, zabraňuje ich vypadávaniu.

Zaktivizuje PRIETOK krvi vo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Chráni kutikulu

Chemikálie vo farbách na vlasy, žehličky, fény poškodzujú korunu krásy. Zvyšujú pórovitosť kutikuly a znižujú odolnosť vlasového vlákna. Výsledkom sú matné a lámavé vlasy. Arginín znižuje ich lámavosť, regeneruje ich a chráni pred teplom.

Regeneruje krehké vlasy

Arginín regeneruje krehké vlasy, zastavuje nevhodný vývoj folikulov. Znižuje poškodenie vlasov, ktoré vzniká práve kvôli narušeným korienkom.

Zachováva farbu vlasov

Niektoré farby na vlasy obsahujú peroxid vodíka alebo amoniak, ktorý poškodzuje prirodzené proteíny a oleje vo vlasovej štruktúre. Nahradením týchto chemikálií L-arginínom vlasy nestrácajú silu a lepšie si zachovávajú pigment.

Zaktivizuje PRIETOK krvi vo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Odstraňuje lupiny

Vďaka svojim protiplesňovým a antibakteriálnym schopnostiam pomáha odstraňovať lupiny. Zastavuje rast a adhéziu kvasiniek, čo tiež dokazuje jeho fungicídnu aktivitu. Lupiny spôsobujú problémy, ako je svrbenie a odlupovanie pokožky hlavy, ktoré vyvoláva škriabanie a následné poranenie kože. Arginín má liečivé schopnosti a taktiež spôsobuje úľavu od bolesti.

Prírodné zdroje arginínu

Okrem doplnkov stravy sa arginín nachádza v niektorých potravinách. Čo by nemalo chýbať vo vašom jedálničku:

  • vajcia, najmä žĺtky sú jeho bohatým zdrojom
  • špenát, cibuľa, cesnak a morské riasy
  • kiwi, vodný melón a avokádo
  • orechy ako sú lieskové orechy a mandle
  • mäso a ryby
Viac o téme: ZdravieVlasy Arginín
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9