Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

3 najčastejšie MÝTY, ktoré kolujú medzi milovníkmi PIVA: ZMENIA názor na zlatý mok!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Aj keď sa mnohé z týchto tvrdení zdajú byť pre konzumentov piva rozumné, väčšina z nich sú len mýty, ktoré nemajú absolútne žiadnu vedeckú podporu.

Čo hovoria populárne tvrdenia podľa eatthis.com, ktoré kolujú medzi milovníkmi piva? 

Pitie nadmerného množstva piva má za následok pivné brucho

Je ľahké ukázať na nafúknuté brucho a tvrdiť, že je to z piva – najmä, ak radi pijete. Samotné pivo však nemôže spôsobiť tvorbu veľkého brucha. Ide o kombináciu nadmerného kalorického príjmu (najmä potravín s prázdnymi kalóriami, teda potravín, ktoré majú vysoký obsah kalórií, ale nezasýtia), nezdravých návykov a sedavého životného štýlu, ktorý spôsobí hromadenie prebytočného tuku v strednej časti tela.

Čítajte tiež: Poškodené OBLIČKY z VITAMÍNU D? Kedy sa ZDRAVÝ doplnok výživy mení na NEPRIATEĽA!

Hromadiaci sa brušný tuk je známy ako viscerálny tuk, čo je typ, ktorý sa nachádza v strede tela okolo telesných orgánov. Môže spôsobiť veľké zdravotné riziká, ak ho máte priveľa! 

Pivo by sa malo vždy podávať studené

Ak patríte k tým, ktorí zakaždým dávajú prednosť ľadovo vychladenému pivu, pretože sa bojíte, že  budete z neho cítiť zápach ako zo skunka, prekvapí vás toto zistenie.

Pivo je odolné a dokáže vydržať teplotné „cyklovanie“ – teda prechod z teplého do studeného v rôznom čase pred otvorením. V skutočnosti by sa niektoré pivá mali podávať pri rôznych teplotách pre maximálnu spokojnosť – niektoré dokonca pri izbovej teplote, podľa Asociácie domácich pivovarov.

3 najčastejšie MÝTY, ktoré
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Pivo, z ktorého cítiť zápach, je výsledkom nápoja, ktoré bolo vystavené svetlu a chvíľu ležalo na slnku. Prešlo chemickou reakciou v dôsledku ultrafialových lúčov slnka, čo spôsobuje, že má zápach.

Pokiaľ ide o neotvorené pivá, na zmenách teploty nebude veľmi záležať. Pivo si môžete vychutnať pri správnej teplote (napríklad pri izbovej teplote) bez toho, aby ste sa museli báť, že budete cítiť zápach. Len ho nenechávajte na slnku príliš dlho!

Čapované pivo spôsobuje kocovinu

Niektorí tvrdia, že pitie piva z výčapu môže spôsobiť horšiu "opicu" v porovnaní s pivom podávaným v zapečatenej fľaši alebo plechovke. Tvrdenie je spôsobené obavami z linky a kohútika, z ktorého sa čapuje pivo. Údajne sú za tým baktérie, ktoré sa dostanú z linky do piva a tak môžu neskôr ovplyvniť závažnosť "opice". 

Mnohí, ktorí toto tvrdenie skúmali, však zistili, že ide o mýtus. Novinári z KPRC 2 v Houstone v Texase nenašli žiadnu koreláciu medzi čapovaným pivom a závažnosťou ranného bolehlavu. Ranná "opica" vzniká v dôsledku mnohých faktorov vrátane dehydratácie, podráždenia žalúdka, zápalu, prerušenia trávenia a mnohých ďalších. Pitie nadmerného množstva alkoholu – bez ohľadu na typ alebo odkiaľ pochádza – spôsobuje ťažké stavy na druhý deň.

Viac o téme: PivoZdravieMýtyPrevencia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9