Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

NÁPOJ, z ktorého vám ZREDNÚ vlasy: O TOTO všetko vaša hriva PRÍDE kvôli tekutine!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Už niektoré výskumy potvrdili, že vypadávanie vlasov a ich rednutie môže súvisieť so stravou. Na vzhľade koruny krásy sa teda podieľa aj to, čo máte na tanieri. Ak si však chcete zachrániť hrivu, mali ste si obzvlášť dávať pozor na jeden nápoj!

Je pravda, že určitý stupeň vypadávania a rednutia vlasov môže byť prirodzeným vedľajším účinkom starnutia. Taktiež sa na tom podieľa aj ročné obdobie, napr. na jeseň i na jar možno spozorovať viac vypadaných pramienkov. Aj jedálníček má na to vplyv!

Čítajte tiež: ZABUDNITE na KÁVU v ranných hodinách: CHYBA, ktorá sa vám môže VYPOMSTIŤ!

Naruší spôsob spracovávania potravy

Podľa doktora Earima Chaudryho môže byť alkohol a množstvo, ktoré skonzumujete každý týždeň, hlavným faktorom pri krehkých vlasových folikuloch. Poukázal na to, že hoci neexistuje „žiadna priama súvislosť medzi alkoholom a vypadávaním vlasov“, množstvo nápojov, ktoré vypijete týždenne, môže mať vplyv na to, ako „husto“ vaše vlasy celkovo vyzerajú, ako sa píše na express.co.uk.

„Holdovanie veľkému množstvo alkoholu môže v skutočnosti viesť k nutričným nedostatkom alebo hormonálnym problémom, ktoré môžu následne preriediť vaše zostávajúce vlasy,“ zdôrazňuje Dr Chaudry.

Konkrétne to môže prispieť k nedostatku alebo malej absorpcii zinku, medi či bielkovín. Existuje množstvo štúdií, ktoré dokazujú, že nedostatok týchto živín môže časom viesť k vypadávaniu vlasov. Napríklad zinok a kyselina listová sú známe tým, že pomáhajú udržiavať silu a hrúbku vlasov. Bohužiaľ, nadmerná konzumácia alkoholu môže obrať vaše telo o tieto životne dôležité živiny a viesť k lámaniu a rednutiu vlasov. Taktiež existujú aj určité špekulácie, že nedostatok železa môže viesť k vypadávaniu vlasov.

NÁPOJ, z ktorého vám ZREDNÚ
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Hoci sa štúdia z tohto roku snažila túto teóriu potvrdiť, vedci zistili, že výsledky sú „nekonzistentné“. Napriek tomu je jasné, že nesprávna strava a nedostatok živín môžu narušiť spôsob, akým telo spracováva a využíva potravu pri trávení.

Aby toho nebolo málo, pitie alkoholu môže narušiť vstrebávanie bielkovín. Ak je táto neresť na pravidelnej báze, je veľmi pravdepodobné, že dotyčný nebude mať celkovo vyváženú stravu a že bude siahať po menšom množstve zdravých foriem bielkovín. V roku 2002 vedci z University of Portsmouth zistili, že nedostatok bielkovín môže viesť k problémom s vlasmi, ako aj k ťažkostiam s pokožkou a nechtami.

Oživte korunu krásy

Samozrejme, že nadmerná konzumácia alkoholu neprospieva len vlasom, ale aj celkovému zdraviu. Vylúčte ho úplne a sústreďte sa na vyváženú stravu, ktorá doslova oživí vašu korunu krásy! Tá zahŕňa konzumáciu veľkého množstva potravín bohatých na železo, ako je zelená listová zelenina, fazuľa a obilniny, celý rad potravín s vysokým obsahom bielkovín, vrátane chudého mäsa a morských plodov, a potraviny bohaté na omega-3 kyseliny, kde patria napr. ryby, ľanové semienka a vlašské orechy. Alfou a omegou je piť dostatok vody!

Viac o téme: AlkoholZdravieNápojPrevenciaVlasy
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9