Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Elixír mladosti: Tieto potraviny vám zaistia zdravie a krásu!

Konzumujte správne potraviny a môžete sa tešiť z pevného zdravia a krásnej pleti!
Konzumujte správne potraviny a môžete sa tešiť z pevného zdravia a krásnej pleti! (Zdroj: photl.com)

Absolvujete rôzne ošetrenia, ktoré spomaľujú starnutie? Kupujete si drahé krémy, sľubujúce omladenie? Existujú však potraviny, ktoré môžu oddialiť starnutie a zlepšiť vzhľad bez toho, aby vám odľahčili peňaženku. Privítajte pevné zdravie a božskú pokožku!

Zelený čaj

Ak hľadáte účinný spaľovač tukov, je tu zelený čaj! Látky obsiahnuté v tomto čaji urýchľujú metabolizmus a zvyšujú schopnosť organizmu spaľovať tuky. Ďalšou jeho zaujímavou vlastnosťou je podpora imunitného systému. Má vysoký obsah antioxidantov (flavonoidov), ktoré priaznivo pôsobia proti rakovine.  Ocenia ho aj tí, ktorí sa radi opaľujú. Ak to so slnkom preženiete a spálite sa, zelený čaj vám pomôže! Vlažný kúpeľ s desiatimi až dvadsiatimi vrecúškami zeleného čaju vám poskytne okamžitú úľavu a tanín v čaji zníži bolesť a začervenanie.

Orechy

Orechy sú bohaté na vitamíny skupiny B, E, D a betakarotén, pričom nechýbajú minerálne látky ako selén, železo, horčík a mangán. Blahodárne pôsobia na srdce a mozog, keďže sú zdrojom nenasýtených omega-3 mastných kyselín.

V poslednom čase sa roztrhlo vrece s rôznymi výskumami, ktoré potvrdzujú, prečo by orechy mali byť súčasťou nášho jedálnička. Hovorí sa o nich ako o lieku o dlhovekosti. Vedci zistili, že tí, ktorí ich konzumujú, majú pravdepodobnosť úmrtia o 20 percent menšiu ako ostatní. Navyše, až o tretinu znižujú riziko rakoviny pankreasu, ktorá sa považuje za najsmrteľnejšiu formu nádorového ochorenia.              

Pochutnajte si hlavne na vlašských orechoch s veľkým množstvom omega-3 mastných kyselín a vitamínu E, ktoré prispievajú k pevnosti a lesku vlasov. Taktiež sú prospešné pre vašu pokožku, ktorú udržujú jemnú a hydratovanú. Môžete ich konzumovať aj počas chudnutia, keďže pomáhajú spaľovať tuk. Nezabúdajte ani na mandle, nesolené arašidy, pistácie a kešu orechy.

Čučoriedky

Čučoriedky sa považujú doslova za superovocie. Obsahujú látky, ktoré majú silné a blahodárne účinky na zdravie ľudského organizmu. Ide o poriadnu dávku zdravia, keďže nejedna štúdia zistila, že minimálne tri porcie čučoriedok týždenne pomáhajú znížiť riziko srdcového infarktu u žien. Navyše, sú obrovským zdrojom antioxidantov, ktoré udržujú vlasy zdravé. Omega-3 a omega-6 mastné kyseliny zase prispievajú k vysokému lesku vašich vlasov. Považujú sa tiež za chudnúcu bombu! Pomáhajú znižovať problematický tuk na bruchu tým, že ovplyvňujú spaľovanie tukov.

Ak pracujete dlho na počítači, toto ovocie je pre vás ako stvorené! Preukázateľne zlepšuje zrak, keďže čučoriedkami sa oči unavia neskôr. Aby toho nebolo málo, spomaľujú starnutie mozgových buniek a celkový proces starnutia organizmu. Dokonca znižujú riziko rakoviny!

Ryby

Základnými stavebnými prvkami nášho organizmu sú bielkoviny. Ich plnohodnotným zdrojom sú nepochybne morské ryby. Obsahujú zdravé tuky, ktoré patria medzi polynenasýtené mastné kyseliny znižujúce hladiny cholesterolu. Málokto vie, že tieto zdravé tuky napomáhajú pri premenštruačnom syndróme, podporujú zdravú kožu a vlasy, regulujú krvný tlak a dokonca pôsobia priaznivo proti ekzémom a stimulujú spaľovanie tukov. Veľkým plusom je aj obsah jódu, regulujúceho činnosť štítnej žľazy, vápniku a komplexov vitamínu B.

Mali by ste konzumovať hlavne lososa, ktorý je skvelý proti stresu, úzkosti a depresii. Poskytuje vitamín D, ktorý je výborný pre srdce, kosti, črevá a mozog. Je zdrojom omega-3 mastných kyselín, ktoré okrem iného bojujú proti zápalom, vráskam, akné a hydratujú pokožku zvnútra.

Tmavá čokoláda

Čítate dobre! Táto pochúťka pomáha zdraviu a kráse. Vysoký obsah látok s antioxidačným účinkom robí z nej zdravú potravinu, dobrú na prevenciu proti infarktu, rakovine, vysokému krvného tlaku a cholesterolu. Dodáva energiu a zvyšuje hladinu endorfínu. Pozor však na to, akú si vyberiete. Dajte prednosť len tej s vysokou úrovňou kakaa (min. 70 %), ktoré pomáha udržiavať zdravý obehový systém. Kvalitná čokoláda je tá, ktorá obsahuje kakaovú hmotu a kakaové maslo. Hľadajte ich na prvých miestach v zložení čokolády.

My sme vyskúšali tmavú čokoládu s 92-percentným obsahom kakaa. Okrem spomenutých zložiek, obsahovala aj cukor z kokosových kvetov. Je dokonca zdravšou alternatívou ako trstinový cukor. Má nižší glykemický index a poskytuje energiu a výživu v rámci zdravého životného štýlu. Nič nepokazíte ani tým, ak si vyberiete čokoládu so stéviou cukrovou, ktorá sa považuje za najzdravšie sladidlo.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9