Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Cítite sa ráno unavení? Hneď po zobudení robíte CHYBU: Toto vám zoberie všetku energiu

(Zdroj: GettyImages)

Poznáme to všetci. Stres z práce, starosti kvôli deťom a hektický život môžu poriadne zatočiť s denným rytmom i spánkovým režimom. Veľa ľudí ráno vstáva a od prvého momentu, čo otvoria oči, sú v jednom kole.

Práve v tomto stresujúcom období mnohí siahajú po rýchlych raňajkách a dúfajú, že ich zasýtia, upokoja črevá a dodajú energiu. Touto chybou si však môžete pokaziť celý deň.

Ak ste si všimli, že sa neustále cítite vyčerpaní, môže to byť spôsobené určitými potravinami, ktoré dáte svojmu telu hneď ráno. Stravovať sa zdravo chce každý, ale podľa odborníčky na výživu existujú určité na pohľad nevinné potraviny, ktoré môžu byť vinníkmi toho, že sa neustále cítite vyčerpaný.

Susie Burrellová, odborníčka na výživu zo Sydney, podľa Mirror varuje pred rýchlymi riešeniam raňajok, ako sú káva a cukor, ktoré dodávajú ľuďom okamžite energiu. Namiesto toho by sme si mali svoj jedálniček vyčistiť.

Burrellová tvrdí, že najviac sú v tomto, žiaľ, vinné mamičky, ktoré majú svoje prvé dieťa. Nový režim, obavy, strach a únava sú dôvody, prečo mamičky často najviac bojujú s pocitom vyhorenia. "Začíname deň a nikdy sa nesústredíme na seba. Bojíme sa o deti, domáce zvieratá, ako sa dostať z domu, ako sa dostať do práce, takže často zabúdame na výživu," krútila hlavou expertka.

Z tohto dôvodu podľa nej ľudia siahnu po rýchlych potravinách, ako sú káva a cukor, ktoré sú síce rýchle, ale nie zdravé. Dodala: "Je to stále ako ten rýchly kopanec. Jednoducho si dáte kávu a v konečnom dôsledku to ovplyvní vaše hormóny, priberiete a potom sa cítite ešte horšie,” tvrdí Burrellová.

Zdôraznila, že ženy majú často nedostatok kľúčových živín, ktoré im môžu spôsobiť pocit, že im došla energia. Medzi časté látky, ktoré ženám chýbajú, patrí železo. Namiesto kávy s cukrom by si teda ľudia mali radšej dopriať zelenú šťavu, smoothie a namiesto balených potravín radšej siahnuť po čerstvých potravinách.

 

Viac o téme: CukorKavaRanajkyRychle ranajky
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9