Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Najlepšie RAŇAJKY na PLOCHÉ brucho: Podľa odborníčky prispejú k VYRYSOVANÉMU stredu tela

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: gettyimages.com)

Najdôležitejšie jedlo dňa pre vaše telo, mozog i brucho. Raňajky naštartujú metabolizmus a postarajú sa o to, ako bude vyzerať váš tanier po zvyšok dňa. Ste pripravení na štíhly pás?

Ak túžite po "six-packu" na brušku, mali by ste tráviť veľa času hlavne v kuchyni. Práve tam sa skrýva tajomstvo plochého bruška, ktoré si vyžaduje začať deň tým správnym jedlom. 

„Konzumácia raňajok s bielkovinami, zdravým tukom a kvalitnými sacharidmi vás zasýti a nabije energiou,“ povedala Andrea Wiseová, trénerka a výživová koučka z Chicaga. "To znižuje pravdepodobnosť, že neskôr zlýhate alebo budete mať hlad a chute."

Čítajte tiež: Štvornásobná CHYBA, ktorou mnohí začínajú RÁNO: Výsledkom je urýchlený vznik DEMENCIE!

Začnite ráno výdatnou dávkou bielkovín, tukov a sacharidov, aby vaše telo spaľovalo tuk počas dňa, ako sa píše na thehealthy.com. Tak podporíte ploché bruško aj bez cvičenia! 

Zelený čaj na metabolizmus

Keď sa zobudíte, Wiseová navrhuje vypiť hrnček zeleného čaju. Nachádzajú sa v ňom antioxidanty a katechíny, ktoré zrýchľujú metabolizmus, ale môžu tiež pomôcť vášmu telu odbúravať tuk. Tým sa však výhody nekončia. Štúdia z American Journal of Clinical Nutrition zistila, že zelený čaj môže urýchliť stratu tuku na bruchu, ak je skombinovaný s pravidelným cvičením a zdravou stravou.

Najlepšie RAŇAJKY na PLOCHÉ
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Kilogramy dole vďaka vajíčkam

Aj tanier vajec je optimálnym ranným jedlom. Vajcia (najmä žĺtka) sú nabité vitamínmi D a B12, ktoré pomáhajú vášmu telu spaľovať tuky. Navyše, bielkoviny a zdravé tuky vo vajciach spôsobujú, že sa cítite sýti, čo vám bráni prijímať kalórie medzi jedlami. Výskum ukazuje, že ľudia, ktorí ráno jedia vajcia, schudnú viac hmotnosti a tuku na bruchu ako tí, ktorí sa rozhodnú pre potraviny s vysokým obsahom sacharidov, ako sú bagety alebo cereálie. 

Najlepšie RAŇAJKY na PLOCHÉ
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Ale ranným jedlom cesta k plochému bruchu nekončí. Jedzte to v noci, aby ste prakticky spaľovali tuk v spánku.

Viac o téme: ZdravieRaňajky
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9