Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Štvornásobná CHYBA, ktorou mnohí začínajú RÁNO: Výsledkom je urýchlený vznik DEMENCIE!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Príznaky demencie sa začínajú objavovať obvykle najskôr po šesťdesiatke, no to, čo robíme vo veku 30 či 40 rokov, má na jej rozvoj významný vplyv. Nezdravý životný štýl, nevyspytateľné stravovacie návyky a nedostatok fyzickej aktivity sú základom rozvoja tohto stavu.

Začína sa to maličkosťami, no po šesťdesiatke začínajú byť prejavy začínajúcej demencie omnoho zreteľnejšie, píše sa na indiatimes.com. Jedným zo zvykov, ktoré môžu štvornásobne zvýšiť riziko jej rozvoja, je vynechávanie raňajok.

Čítajte tiež: Očista PĽÚC bez pomoci liekov: Rýchly DETOX, ktorý ODSTRÁNI hlieny a iný ODPAD z orgánu!

Raňajky ako najdôležitejšie jedlo dňa

Raňajky sú najdôležitejším jedlom dňa. Výživné a zdravé jedlo ráno vám môže pomôcť sústrediť sa a udržať aktivitu po celý deň. Na druhej strane, ak ho vynecháte, môžete sa cítiť mrzuto a unavene. Nová štúdia dokazuje, že vynechanie prvého jedla dňa môže zvýšiť riziko demencie neskôr v živote. Zistenia publikované v časopise Japanese Journal of Human Sciences of Health-Social Services odhalili, že až štvornásobne!

Štúdia priniesla zvláštny pohľad. Cieľom bolo pochopiť súvislosť medzi životným štýlom a demenciou. Trvala viac ako šesť rokov a uskutočnili ju v poľnohospodárskej komunite v blízkosti mestského centra v Japonsku. Zúčastnilo sa na nej približne 525 starších dospelých vo veku 65 rokov a viac. Na konci štúdie sa zistilo, že bez ohľadu na pohlavie a vek boli účastníci, ktorí neraňajkovali, štyrikrát viac vystavení riziku vzniku demencie.

Štvornásobná CHYBA, ktorou mnohí
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Ďalšie zistenia zo štúdie

Štúdia odhalila, že za zvýšeným rizikom výskytu demencie sú zodpovedné aj iné stravovacie návyky. Zistilo sa, že tí, ktorí používali príliš veľa soli alebo nedbali na vyváženú stravu, mali o viac ako 2,5-krát vyššiu pravdepodobnosť, že im neskôr v živote bola diagnotikovaná demencia. Vedci tvrdia, že prijatím vhodných opatrení v správnom čase je možné riziko demencie znížiť.

Aká strava je vhodná?

Aby ste znížili riziko demencie, zaraďte do svojho jedálnička vyvážené jedlo plné vitamínov a minerálov. Mal by obsahovať celozrnné výrobky, orechy a semienka, zdravé tuky, zeleninu a ovocie.

Viac o téme: ZdravieRaňajkyPrevenciaDemencia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9