Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

ZACHRÁNIA pred poobedným ÚTLMOM a zaženú vlčí hlad: Účinná ZBRAŇ pred pažravými CHÚŤKAMI!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Občerstvenie nemusí byť až také zlé. Ak vás pochytí hlad a obed, alebo večera je ešte ďaleko, pokojne si môžete dopriať niečo malé. Snacky totiž nemusia ovplyvniť vašu hmotnosť.

V tejto ťažkej dobe, kedy sú ľudia obmedzení na pohybe, zavretí vo svojich domovoch, niektorí v snahe rozptýliť sa, otvárajú chladničku častejšie, ako je vhodné. Väčšinou je za tým nuda, úzkosť, či depresia. Nič výnimočné. Problém nastáva vtedy, keď občerstvenie obsahuje priveľa tukov, cukru, soli a kalórií, ako sa píše na manilastandard.net

Čítajte tiež: 8 POTRAVÍN, ktoré sú HORŠIE ako CIGARETY: Nielen fajčenie môže za ÚMRTIA

V súčasnosti, keď zatiaľ nikto nevidí svetlo na konci tunela, sa mnohí zásobia všetkým, čo je k dispozícii v obchodoch. No i v tejto neľahkej dobe je dôležité pamätať na to, že len výber správnych potravín vás udrží zdravých. Výživné a vyvážené občerstvenie vám pomôže udržať energiu medzi jedlami a bude regulovať pocit hladu počas dňa. Prečo je dobré, dopriať si niečo malé medzi hlavnými chodmi?

Môžete byť dehydratovaní

Mnohí z nás bezmyšlienkovite otvoria chladničku a siahnu po hocičom, čo uspokojí ich túžbu po jedle. Pravda je však taká, že v mnoho prípadoch nepociťujete vôbec hlad, ale vaše telo je dehydratované a v skutočnosti túži len po tekutinách. Predtým, ako siahnete po nejakom jedle, nalejte si pohár vody alebo športový nápoj s elektrolytmi, aby ste zistili, či takto nezaženiete hlad. Dopriať si môžete aj ovocie.

Zdravé občerstvenie doplní výživné jedlá

Ak budete mať na tanieri 5 jedál denne, tým ľahšie do svojho jedálnička zahrniete zdravú výživu ako je zelenina, ovocie a mliečne výrobky bohaté na vápnik. Pripravte si občerstvenie, ktoré obsahuje zmes nízkotučných bielkovín ako sú orechy, výrobky zo sójových bielkovín alebo odtučnených mliečnych výrobkov a zdravých sacharidov, napríklad ovocie, zelenina a celozrnné výrobky. Sacharidy sa najskôr strávia a okamžite uspokoja hlad. Proteín dodá silu.

ZACHRÁNIA pred poobedným ÚTLMOM
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Podporí fyzickú a duševnú energiu

Je normálne jesť každé tri až štyri hodiny. Ak sa budete stravovať pravidelne, hladina cukru v krvi bude stabilná a vy budete plní energie. Ak cukor príliš prudko vyletí nahor a potom klesne, znižuje sa vaša fyzická aj duševná aktivita.

Doprajte si olovrant

Keď si doprajete olovrant, ľahšie sa vám bude regulovať veľkosť porcie na večeru. Mnoho ľudí dokáže počas dňa celkom dobre kontrolovať, čo zjedia, no na sklonku dňa, kedy by mala byť strava ľahšia, ich prepadne vlčí hlad a skonzumujú obrovskú porciu na večeru. Olovrant nemusí byť ničím výnimočný, stačí, keď vypijete proteínový koktejl, alebo zjete tvaroh zmiešaný s ovocím. Tieto menšie jedlá zasýtia a vy na večeru zjete oveľa menej. Ak vás po nej prepadnú divné chúťky, umyte si zuby. Bude to skvelý signál, aby ste prestali jesť.

Pozor na emócie

Ak jete nezdravé vysokokalorické jedlá, ako sú sladkosti, hranolky a pijete sýtené sladené nápoje, nečudujte sa, že sa ručička na váhe posúva smerom nahor. Okrem toho, tieto jedlá ponúkajú malú, ak vôbec nejakú nutričnú hodnotu. Zamyslite sa nad tým, prečo siahate po takýchto jedlách. Ak v skutočnosti nie ste hladní, ale unudení, nahnevaní, či vystresovaní, je načase s tým niečo urobiť. Vymyslite iný spôsob, ako sa vyrovnať so svojimi emóciami. Vyberte sa na prechádzku, zavolajte priateľovi, napíšte si denník, zacvičte si, alebo venujte pár minút meditácii. Niekoľko minútová prestávka vám dá čas na vyhodnotenie, či skutočne pociťujete hlad alebo nie.

Viac o téme: ZdravieStravaObčerstvenieSnack
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9