Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Tri najhoršie ranné zlozvyky: Odstráňte najčastejšie chyby, inak môžete dopadnúť zle!

Budik
Budik (Zdroj: profimedia.sk)

Čo urobíte hneď po tom, ako sa zobudíte? Myslíte si, že keď si zapálite cigaretku či vynecháte raňajky, nič dramatické sa nedeje? Omyl! Od toho, aké máte ranné zvyky závisí, ako sa budete celý deň cítiť.

Káva a cigaretka

Mnoho ľudí nemá ráno chuť na žiadne jedlo, radšej sa zobúdzajú s kávou a cigaretkou!  Viete však, čo sa vtedy stane? Hneď ako vstaneme z postele, začína energia v našom tele narastať. Ak ešte so „zalepenými“ očami do seba vylejete kávu, očakávajte rapídny príval energie, čo je pre telo veľký šok! Tak budete počas dňa nervóznejší a energia veľmi skoro klesne. Na rannej káve nie je nič zlé jedine vtedy, ak si ju doprajete najskôr hodinu po prebudení. Vtedy z nej načerpáte najviac kofeínových výhod a energia vám vydrží celé dopoludnie.

Zvyknete si popri káve zapáliť cigaretku? Ak po prebudení smerujete priamo na balkón so zapaľovačom a cigaretami, svojmu telu spôsobíte ďalší šok. Telo predsa máte po noci zregenerované a odpočinuté, takže teraz potrebuje niečo, čím sa naštartuje a k tomu mu cigarety nepomôžu! Napriek tomu, že ide o najhorší zvyk, množstvo ľudí máva takéto rána! Uprednostnite radšej zelený čaj alebo citrónovú vodu.

Persen Forte pomáha pri nasledujúcich príznakoch nervozity ako podráždenosť, nekľud, citové napätie a úzkosť, problémy s koncentráciou a poruchy pamäte, ktoré sú podmienené nervozitou, nespavosť spôsobená nervozitou  a únava, ktorá sa prejavuje ihneď po prebudení a vstávaní, alebo pri nepatrnej námahe.

Malé, rýchle raňajky alebo žiadne

Raňajky vám dodajú energiu, naštartujú metabolizmus a zaručia, aby ste sa sústredili na povinnosti v práci alebo v škole. Preto by mali byť výživné. Jeden jogurt skonzumovaný v priebehu niekoľkých sekúnd, lebo nič ráno nestíhate, vám nepomôže. Raňajky by mali pozostávať z 15 g bielkovín, 2,5 g vlákniny, komplexných sacharidov a zdravých tukov.

V opačnom prípade zabudnite na to, že budete podávať dobré výsledky. Už na obed môžete očakávať veľkú únavu a malátnosť, bolesť hlavy a poruchy sústredenia. Ešte horší prípad je, ak vynecháte úplne raňajky. Na obed toho vďaka tomu zjete dvojnásobne viac a na večeru pravdepodobne tiež. Čím skôr niečo zjete, tým skôr to stihnete počas dňa aj stráviť. Raňajky si preto doprajte aj sýtejšie, no výživnejšie. Hneď z rána vás nakopne väčšia miska ovsených vločiek s medom, pokrájaným banánom a orechmi.

Žiadna voda

Vychádzate z domu do práve bez akejkoľvek kvapky vody? Chyba! V noci ste predsa 7-8 hodín spali, kedy ste neprijali žiadnu tekutinu. Viete si predstaviť, že by ste toľko nepili ani cez deň? Pohár čistej vody by malo byť to prvé, po čom siahnete hneď po prebudení. Tým naštartujete metabolizmus, váš mozog bude lepšie fungovať a vyhnete sa dokonca bolestiam hlavy.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9