Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Tomuto neuveríte: Takto vyzerá žena, ktorá jedáva len nezdravé jedlá

Faye Campbell jedáva len nezdravé jedlá ako čipsy a hranolčeky. Zobraziť galériu (2)
Faye Campbell jedáva len nezdravé jedlá ako čipsy a hranolčeky. (Zdroj: dailymail.co.uk)

Na prvý pohľad nie je na 21-ročnej žene z Anglického Suffolku nič nezvyčajné. V skutočnosti ju však trápi podivná choroba. Má fóbiu zo zdravej stravy! Celých 16 rokov nedala do úst žiadne zdravé jedlo vrátane ovocia a zeleniny. Pochutnáva si len na nezdravých pokrmoch, ako sú hranolčeky, kola, čipsy či pizza. Na to, čo všetko do seba dáva, však vyzerá úžasne. Netrpí nadváhou a nemá žiadny zdravotný problém.

Mladá žena Faye Campbell trpí ojedinelou chorobou. Jej žalúdok nedokáže prijať zdravé jedlá ako ovocie a zeleninu. Jediné, čo môže jesť, sú nezdravé jedlá ako cheeseburger, pizza, hranolčeky, vyprážané jedlá, čipsy, čokoláda či sladké perlivé nápoje. Aj keby zjedla čokoľvek zdravé, zostalo by jej potom zle. Napriek tomu pri výške 172 cm váži menej ako 63 kíl.

Napína ju zo zeleniny a ovocia

Keď mala 5 rokov, zamilovala si chuť zemiakov. Preto celých 10 rokov jedla len čipsy, hranolčeky a waffle. V pätnástich jej však diagnostikovali gastroezofageálný reflux. Ide o chorobu, ktorá spôsobuje okrem iného aj zlé trávenie a pálenie záhy. Aj keď sa toto ochorenie úspešne lieči, veľkým problémom je hlavne ovocie a zelenina. Ak zacíti len ich vôňu, hneď jej je nevoľno. Vyvinula sa totiž u nej bizarná fóbia – lachanofóbia, čo je chorobný strach zo zeleniny.

„Predstava, že zjem zeleninu alebo akýkoľvek druh ovocia spôsobila, že som sa cítila fyzicky zle. Dokonca aj ich priblíženie k ústam ma desí. Keď mama varí večeru so zeleninou, musím ísť do inej miestnosti, pretože nemôžem vystáť ten zápach. Niekedy musím otvoriť všetky okná, aby som sa ho zbavila. Moja rodina si praje, aby som mohla sedieť spolu s nimi pri jedálenskom stole, ale ja jednoducho nemôžem, “ povedala Faye Campbell.

Mladá žena začína deň toastami, potom si dá na obed veľkú vysokokalorickú pizzu a na večeru si pochutná na cheeseburgeri s hranolkami.

Ako sa sama priznala, tieto podivné stravovacie návyky ovplyvnili aj jej milostný život. Rande nemôže mať v reštauráciách, ale len vo fastfoodoch.

Žene zelenina doslova smrdí. Keď ju zacíti, je jej nevoľno. (Foto: Dailymail.co.uk)
Zobraziť galériu (2)
Žene zelenina doslova smrdí. Keď ju zacíti, je jej nevoľno. (Foto: Dailymail.co.uk)  (Zdroj: mirror.co.uk)

Je v ohrození

Dr. Carrie Ruxton upozorňuje, ako veľmi tým ohrozuje svoje zdravie.

"Absolútny nedostatok ovocia a zeleniny je znepokojujúci , keďže poskytujú základné živiny , ako sú vitamín C  pre podporu imunity, vitamín A pre zrak a draslík pre kontrolu krvného tlaku . A tiež horčík a vápnik pre zdravé kosti. Ľudia s nízkym príjmom ovocia a zeleniny majú vyššie riziko vzniku rakoviny, najmä rakoviny hrubého čreva a srdcových chorôb," varuje Dr. Carrie Ruxton.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9