Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Keď sexuálny život BOLÍ: PRIESKUM odhalil najčastejšie ZRANENIA pri milostných radovánkach

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Pre väčšinu je sex pôžitok, príjemná vec či nevinná zábava. Iní pri ňom zažili najväčšiu bolesť vo svojom živote. Niekedy sa to stáva, ak je vzrušenie veľké a iskry lietajú na všetky strany.

Podľa prieskumu LoveHoney, ktorý sa uskutočnil medzi 1 003 ľuďmi, až 47 percent z nich utrpelo nejaké nepríjemnosti za dverami spálne. Priznali to ženy, ktoré sú celkovo náchylnejšie na zranenia, pričom 33 percent mužov tvrdilo, že zažili bolesti počas intímnych chvíľ. 

Z tých, ktorí utrpeli zranenie súvisiace so sexom, boli najčastejšie (33 percent) modriny. Nasledujú popáleniny kože spôsobené trením (31 percent) a infekcie močových ciest (29 percent), ako sa píše na dailymail.co.uk. Top 10 uzatvorili natiahnuté svaly, vaginálne trhliny, poranenia chrbta, alergické reakcie, análne trhliny, hemoroidy a vyvrtnuté členky.

Odborníci pritom dodali, že análny sex pravdepodobne nespôsobuje hemoroidy, hoci môže zhoršiť existujúce hrčky. Nie je prekvapením, že viac ako polovica všetkých zranení súvisiacich so sexom sa stane v spálni. Každá štvrtá nehoda však bola v sprche.

Pomôže ľad či tabletka

Chantelle Ottenová, sexuologička z Melbourne, poskytla tipy, ako si užiť milostné radovánky bez toho, aby ste zo spálne odišli s plačom.

Povedala: " Treba si dávať pozor na podliatiny, ktoré môžu byť mierne až stredne závažné a vznikajú vtedy, keď prasknú kapiláry pod kožou."

Keď sexuálny život BOLÍ:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Sexpertka vysvetlila, že najčastejšími vinníkmi podliatin sú "cucfleky, bitie po zadku a drsný sex", pričom odporučila, aby boli ľudia opatrní. Ak dôjde k bolestiam, pomôže ľad na postihnutú oblasť tela alebo paracetamol. 

Záchod to istí

Pri infekciách močových ciest uviedla, že ženy môžu znížiť riziko nákazy jednoduchým spôsobom. Choďte na záchod pred a tiež po sexe, aby ste vyplavili „nežiaduce baktérie“ z močovej trubice. Niektorí odborníci však tvrdia, že močenie pred nie je potrebné, pokiaľ nie ste obzvlášť náchylné na UTI. Iní tvrdia, že ani po ňom nie je veľa vedeckých údajov, ktoré by podporovali výhody močenia.

Lubrikant je riešením

Trhliny vagíny spôsobené príliš veľkým trením alebo hrubým prenikaním zažilo 18 percent žien, ktoré uviedli zranenie súvisiace so sexom.

„Je dôležité, aby ste sa uistili, že ste vzrušené pred tým, ako sa pustíte do penetrácie (prstami, penisom alebo hračkou). Choďte na to pomaly, aby ste oblasť jemne natiahli a použite veľa lubrikantu. Zakaždým,“ upozorňuje odborníčka na sex. 

Viac o téme: ZdravieSexZranenia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9