Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vysokú hladinu CUKRU v krvi doslova VYPLAVÍ z tela von: Bežný NÁPOJ prekvapuje svojou SILOU

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: gettyimages.com)

Ak človek niečo robí, dá sa s ňou žiť. Ak kašle na ňu, postupne začne ruinovať jeho telo. Cukrovka by sa nemala riešiť len mávnutím ruky. Je to pritom také jednoduché! Stačí si do pohára naliať túto tekutinu.

Cukrovka typu 2 môže byť ničivá! Hoci to znie na prvý pohľad prehnane, ak ignorujete tento stav, máte veľký problém. Zo začiatku sa nič nebude diať, budete mať pocit, že ste úplne zdraví a zrejme na cukrovku ani len nepomyslíte. O to horšie bude neskôr, ak sa to nebude riešiť. V tom prípade ju pocítite na vlastnej koži a ovplyvní váš každodenný život. 

Čítajte tiež: Žlté KORENIE nie je až také TOP, ako si mnohí myslia: Títo ľudia by mali zabudnúť na KURKUMU

Ako sa môže prejaviť:

  • Močenie viac ako zvyčajne, najmä v noci
  • Pocit smädu po celú dobu
  • Pocit veľkej únavy
  • Chudnutie bez snahy
  • Svrbenie okolo intímnych partií alebo opakovaná tvorba kožných problémov
  • Rany sa hoja dlhšie
  • Rozmazané videnie

Ideálny nápoj

Ak však podniknete kroky na kontrolu hladín cukru v krvi, choroba sotva ovplyvní váš život, ako sa píše na express.co.uk. Pomôže vám k tomu jeden nápoj, ktorý je pre väčšinu z nás tak samozrejmý, že by nikoho ani len nenapadol. Podľa Diabetes UK je pritom „najlepším všestranným“ nápojom pre ľudí s cukrovkou.

Vysokú hladinu CUKRU v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Diabetes.co.uk súhlasí: "Keďže voda neobsahuje žiadne sacharidy ani kalórie, je to ideálny nápoj pre ľudí s cukrovkou."

Štúdie tiež ukázali, že pitná voda môže pomôcť kontrolovať hladinu glukózy (cukru) v krvi. Zistenia z jednej pozoruhodnej štúdie publikovanej v časopise Diabetes Care naznačujú, že zvýšený príjem vody by mohol zabrániť alebo oddialiť nástup hyperglykémie (vysokej hladiny cukru v krvi) a následnej cukrovky. Účastníci, ktorí konzumovali viac ako jeden liter vody denne, mali o 28 percent nižšie riziko vzniku novej hyperglykémie v porovnaní s tými, ktorí pili menej ako 500 ml tekutiny denne.

Čo robí s telom? 

Vedci zdôraznili hormón vazopresín – ktorý stúpa, keď dôjde k dehydratácii – ako možný rizikový faktor hyperglykémie a cukrovky. Autori dospeli k záveru, že zvýšený príjem vody zníži pravdepodobnosť zvýšených hladín vazopresínu.

Ďalším vysvetlením priaznivého účinku vody je vypudzovanie tekutín.

Diabetes.co.uk vysvetľuje: "Telo s cukrovkou vyžaduje viac tekutín, keďže je hladina glukózy v krvi vysoká. Obličky tak vylučujú prebytočný cukor močom. Je to veľmi prospešné piť vodu, pretože umožňuje vyplavenie väčšieho množstva glukózy z krvi."

Vysokú hladinu CUKRU v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Zaujme vás: Jediná STRATÉGIA, ktorá skutočne FUNGUJE: Po tomto budete PIŤ menej alkoholu!

Samotná vysoká hladina cukru v krvi tiež podčiarkuje potrebu vody. Vysoká hladina glukózy v krvi môže zvýšiť riziko dehydratácie, čo je riziko pre ľudí s diabetes mellitus. Ľudia s diabetes insipidus majú tiež zvýšené riziko dehydratácie, ale to nesúvisí s vysokou hladinou glukózy v krvi. Ide o zriedkavý stav, pri ktorom často močíte a často pociťujete smäd.

Ak sa vám zdá voda príliš obyčajná, ozdobte ju kúskom ovocia, ako je pomaranč, citrón alebo limetka.

Viac o téme: VodaCukrovkaNápoj
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9