Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Prečo by ste pri SPRCHOVANÍ nemali ZABÚDAŤ na túto ČASŤ tela? Po tomto ZISTENÍ s tým skončíte

(Zdroj: gettyimages.com)

Sprchu každý deň mnohí berú ako samozrejmosť a potrebu. Inak je to v prípade umývania jednej časti tela, na ktorú zabúdajú! Podľa lekára následky sú veľmi nepríjemné.

Britský lekár Karan Rajan opäť prekvapil svojich fanúšikov a vôbec celú verejnosť svojím videom, zverejneným na sociálnej sieti TikTok! Pravidelne informuje o zaujímavostiach a novinkách z prostredia medicíny a zároveň radí, ako sa starať o svoje zdravie. 

Čítajte tiež: KVÍZ, ktorý ukáže pravdu: Viete, ako dodržiavať PITNÝ režim?

Hrozí vznik pupočného kameňa

Ako upozorňuje odborník, mnohí pri sprchovaní ignorujú jednu časť svojho tela a nevenujú sa jej pri umývaní dostatočne. Málokto pritom vie, čo hrozí, ak to budú robiť pravidelne a dlhodobo! Ide o pupok, v ktorom sa časom môžu sformovať drobné kamienky. Počas dňa sa v ňom hromadí špina, pot, maz, k tomu sa pridajú odumreté čiastočky z kože a taktiež baktérie z látky z oblečenia. Táto kombinácia môže stvrdnúť, čo je už len krok od vzniku pupočného kameňa omfalolitu, ako sa píše na cosmopolitan.com.

 

@dr.karanr #duet with @crinc_3 natural ornaments! #schoolwithdrkaran ♬ I'm Coming Out - Diana Ross

 

Lekár varuje, že kameň môže byť rôzne sfarbený. Zvyčajne máva čiernu farbu, no môže byť aj svetlohnedý. Vytvára sa hlavne z mazu a keratínových výlučkov, z ktorých sa stane pevná hmota, tmavej farby. 

Ako ho umývať?

Aby ste zabránili hromadeniu potu, odumretých kožných buniek, mastnoty a iných nečistôt vo vnútri pupka, je dôležité udržiavať túto oblasť čistú pomocou teplej vody a jemného mydla. Pomocou vlhkej handričky jemne očistite pupok a jeho okolie, potom opláchnite čistou vodou a osušte uterákom. Samozrejme, ak máte piercing v pupku, budete musieť venovať zvýšenú pozornosť tejto oblasti tela, aby ste predišli vzniku infekcie.

Viac o téme: ZdraviePupokPrevenciaSprchovanie
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9