Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

KRUTÁ realita: Kvôli tomuto ženy vyzerajú až o ŠESŤ rokov STARŠIE než muži!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Prieskum ukázal, že ženy šedivejú dvakrát rýchlejšie ako muži! Nežnejšie pohlavie dokonca vyzerá o šesť rokov staršie, ak má výrazné prešedivené vlasy, zatiaľ čo muži vyzerajú staršie iba o tri roky.

Účastníkom prieskumu boli ukázané obrázky 10 žien a 10 mužov so sivými vlasmi a digitálne upravené verzie, kde nemali strieborné zámky pramienkov vlasov, ako sa píše na dailymail.co.uk.

Čítajte tiež: Starnutie sa dá SPOMALIŤ: Tieto potraviny dramaticky ZNIŽUJÚ biologický VEK už za OSEM týždňov!

Podľa odhadov ženy vyzerali v priemere o šesť rokov staršie so sivými vlasmi, zatiaľ čo u mužov sa predpokladalo, že vyzerajú len o tri roky staršie. Prieskum, ktorý uskutočnila Crown Clinic v Manchestri tiež zistila, že osem z desiatich žien si okamžite vytrhne svoje prvé šedivé vlasy, čo je približne do roka od nástupu šedivenia. Čo sa týka drsnejšieho pohlavia, šedivé vlasy si odstráni len 31 percent mužov, ako uviedol prieskum tisícky ľudí.

Sú tu aj ďalšie zaujímavé odhalenia. Tri štvrtiny žien si farbia vlasy, aby zamaskovali sivé vlasy, zatiaľ čo menej ako pätina mužov robí to isté. Zistilo sa tiež, že 72 percent žien sa desí nástupu šedivenia a 62 percent uviedlo, že sivé vlasy sú faktorom, kvôli ktorému starnú rýchlejšie.

KRUTÁ realita: Kvôli tomuto
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Radšej šedivé vlasy ako plešina

Muži si však z toho až také veľké vrásky nerobia. Oveľa menší počet z nich sa bojí, že by zošedivel. Len 36 percent sa obávalo jej nástupu a 71 percent uviedlo, že strata vlasov by bola dôležitejším faktorom v procese starnutia než šedivenie. Neexistuje žiadny genetický dôvod, prečo by muži mali začať šedivieť skôr ako ženy. Predpokladá sa, že muži zaznamenávajú nástup šedivenia skôr ako ženy, no je to z jednoduchého dôvodu. Oveľa viac žien si pravidelne farbí korunu krásy, a preto kvôli tomu pomalšie zbadajú svoje prvé sivé vlasy ako muži.

Doktor Asim Shahmalak, vedúci kliniky, povedal: „Muži sú pri šedivení oveľa uvoľnenejší, pretože plešatenie mužského typu je oveľa dôležitejším faktorom starnutia mužov. Faktom je, že muži by boli oveľa radšej siví ako plešatí."

Viac o téme: ZdravieStarnutieŠedinyŠedivé vlasy
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9