Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

MILOSTNÉ radovánky si môžu vypýtať svoju DAŇ: 5 vecí, ktoré by ste mali spraviť hneď po SEXE!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Po romantike treba myslieť na zdravie! V opačnom prípade sa môže stať, že si ju nabudúce už nevychutnáte. Hoci po najintímnejších chvíľach strávených s partnerom budete chcieť len relaxovať, nemali by ste zabúdať na dôležité veci, ktoré by ste mali urobiť po sexe.

Ak si chcete zachovať svoje intímne zdravie, je nutné spraviť pár vecí. Určite si chcete užiť romantiku za dverami spálne aj nabudúce, no to len v tom prípade, ak ste úplne zdravá. Aj keď vy sa pri sexe cítite výborne, po ňom môžu prísť nepríjemné dozvuky, ktoré treba ihneď odstrániť. 

Čítajte tiež: V OČIACH sa odrazia nielen emócie: Včasný INDIKÁTOR ochorenia, ktorý prezradí to najhoršie!

Sprcha

Na jednej strane sa sprcha neodporúča z dôvodu používania sprchových gélov, ktoré obsahujú chemikálie. Tie by mohli totiž podráždiť najintímnejšie partie. Avšak je tu ďalšia hrozba!

„Lubrikačné gély a baktérie z prstov, úst a konečníka môžu zvýšiť vaše šance na vznik kvasinkovej alebo bakteriálnej infekcie,“ hovorí Sherry Rossová MD, ktorá po sexe odporúča používať neparfémované mydlo, ako sa uvádza na womenshealth.com.au.

Pokojne stačí špongiou si utrieť oblasť intímnych partií, pričom môžete použiť len teplú vodu. Vnútorné čistenie vagíny nie je potrebné. Má samočistiacu schopnosť, vďaka ktorej si udržuje svoju čistotu a vyváženosť. 

Dajte si kúpeľ

Chcete zažiť ďalší pocit dokonalej relaxácie? Skočte do vane a ponorte sa do teplej vody, do ktorej pridajte pár kvapiek extra panenského kokosového oleja. Tak zhydratujete pokožku v okolí pohlavných orgánov, zmiernite vaginálny opuch alebo podráždenie a znížite riziko infekcie. 

MILOSTNÉ radovánky si môžu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Vypite pohár vody

„Rovnako ako po cvičení, zrejme sa budete musieť hydratovať po vydaní určitej energie pri sexe,“ hovorí Nicole Scottová, MD, gynekologička z Indiana University Health. 

Dehydratácia ovplyvňuje celé vaše telo, takže, ak máte sucho v ústach, určite by ste sa mali napiť vody. Nielenže tým podporíte všeobecne pitný režim, ale pomôže vám to vyplaviť otravné baktérie spôsobujúce infekcie močových ciest.

Dajte si potraviny bohaté na probiotiká

„Jogurt, kimchi, kombucha a iné fermentované potraviny majú rovnako dobré baktérie, aké sa nachádzajú vo vagíne,“ hovorí Kelly Kasperová, MD, gynekologička z Indiana University Health. 

Ak si ich doprajete po sexuálnych radovánkach, pomôžu vám doplniť dobré baktérie a tým znížite riziko kvasinkovej infekcie. 

Oblečte sa

Keď budete umyté, dajte si bavlnenú spodnú bielizeň a voľne priliehajúce pyžamo, aby vaše intímne partie ostali suché, no zároveň im zabezpečíte optimálnu cirkuláciu vzduchu. Vyhnite sa spodnej bielizne z nylonu a pyžamu, ktoré je tesné. Podľa Národného inštitútu pre cukrovku a choroby tráviaceho ústrojenstva a obličiek môže takéto oblečenie zachytávať vlhkosť a napomáhať rastu baktérií. 

Viac o téme: ZdravieSexPrevencia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9