Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

OVOCIE, s ktorým môžete zhrešiť večer: Naštartuje CHUDNUTIE tesne pred spaním!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: gettyimages.com)

Ovocie sa neodporúča jesť vo večerných hodinách kvôli cukru, ktorý obsahujú. Kvôli jednému druhu ovocia však môžete otvoriť chladničku! Zahryznete si, prečistíte si telo a ešte k tomu vaša figúra neutrpí.

Citrusové plody sa u nás nachádzajú hlavne v zimných mesiacoch, kedy ich konzumujeme najmä kvôli vitamínom, ktoré obsahujú. Okrem toho, že grep, citrón, pomaranč, limetka, mandarinka, či pomelo sú plné vitamínu C a antioxidantov, sú skvelým pomocníkom pri chudnutí, ako sa píše na livestrong.com.

Čítajte tiež: Najlepšie OLEJE na vyprážanie: Nevytvárajú KARCINOGÉNY a zachovajú si svoju kvalitu!

Chudnutie vďaka citrusom

Citrusy patria k najlepším spaľovačom tuku. Kyselina citrónová, ktorú obsahujú, pomáha rozdeliť tuk na pektín, ktorý zrýchľuje metabolizmus. Vitamín C z citrusov prečisťuje organizmus od toxínov a odpadových látok, čo tiež prispieva k rýchlejšiemu spaľovaniu. Keďže väčšina vitamínov a minerálov v citrusoch je rozpustná vo vode a telo ich dokáže vyplaviť, môžete zjesť akékoľvek množstvo. Napríklad taký grapefruit, ktorý má najvyšší obsah vitamínu C zo všetkých citrusových plodov, býva súčasťou diétnych jedálničkov.

Možno ste nevedeli, ale ružový grapefruit obsahuje viac vitamínu C ako biely. Vitamín C nachádzajúci sa v grapefruite a ďalších citrusových plodoch pomáha regulovať metabolizmus. Rýchlejším rozkladom komplexných uhľohydrátov a cukrov sa v tele ukladá menej tuku. Citrusové plody pomáhajú chudnúť rôznymi spôsobom.

Citrusové plody a ich vplyv na chudnutie

Grapefruit

Pomáha znižovať hladinu inzulínu v tele. Nižšia hladina znamená menšiu chuť do jedla. Obsahuje aj betakarotén, ktorý chráni telo pred infekciami. Látka naringin, ktorú grep obsahuje, podporuje trávenie, správnu činnosť čriev a vyprázdňovanie.

Citrón

Podporuje trávenie, stimuluje metabolizmus. Má antibakteriálne účinky a znižuje horúčku. Prečisťuje pečeň a ľadviny. Pomôže pri uštipnutí hmyzom. Urýchľuje hojenie rán a podporuje imunitný systém.

OVOCIE, s ktorým môžete
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Pomaranče a mandarinky

Napomáhajú znižovať hmotnosť tak, že poskytujú zvýšený prísun vitamínu C, ktorý metabolizuje tuky. V mandarínkach sa nachádza veľké množstvo pektínu, ktorý pomáha pri znižovaní cholesterolu. Pomaranč zase obsahuje vysoký podiel vitamínu C, no nachádza sa v ňom aj vitamín B a A, vápnik, horčík a draslík. Pomaranče pomáhajú znížiť krvný tlak a cholesterol. Sú známym antioxidantom.

Pomelo

Vďaka vitamínu C, ktorý obsahuje, napomáha vstrebávaniu železa do krvi. Vďaka vysokému obsahu draslíka je jeho konzumácia vhodná pre tých, ktorých trápia kosti. Obsahuje vlákninu, ktorá podporuje správne trávenie a chod čriev.

Limetka

Aj limetka je známa vysokým obsahom vitamínu C. Okrem toho, je plná antioxidantov, vitamínu B a minerálnych látok. Chráni pred trombózou, tým že reguluje riedenie krvi.

Citrusy a diéta

Mnoho diét sa zameriava na zvýšený príjem grapefruitu alebo iných citrusových plodov. Ak chudnete, nemali by ste zabúdať na to, že váš jedálniček by mal byť vyvážený. Určite nehladujte, toto nie je tá správna cesta. Jedzte vyvážené jedlá, ktoré obsahujú veľa ovocia a zeleniny, bieleho mäsa a rýb. Obmedzte príjem tukov, spracovaných potravín a rafinovaného cukru. Okrem úpravy stravy je dôležité, aby ste sa začali hýbať. Nemusíte si to ihneď namieriť do posilňovne, na začiatok postačí prechádzka rezkým krokom.

OVOCIE, s ktorým môžete
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Detox

Citrusové plody majú aj tú výhodu, že sú chutné. Preto by sa mohli stať súčasťou vašej každodennej stravy. V malých dávkach je napríklad citrón výborné detoxikačné ovocie, vo vyšších dávkach urýchľuje trávenie. Niektorí odborníci na výživu odporúčajú pitie teplej vody s vytlačeným citrónom nalačno. Vyčistí tráviaci systém a dodá vám energiu. Konzumácia citrusových plodov pred spaním je dobrý spôsob, ako vyčistiť vaše telo a schudnúť.

Citrusové plody pomáhajú:

  • pri chudnutí
  • pri spaľovaní tukov
  • podporujú regeneráciu organizmu
  • zlepšujú zdravotný stav
  • bojujú proti vírusom a baktériám
  • znižujú krvný tlak
  • znižujú riziko nádorových ochorení
  • skvelý pomocník pri pálení záhy
Viac o téme: CitrusyCitrónOvocie Pomaranče
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9