Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Skontrolujte si zdravie srdce za 30 sekúnd: TRIK s ľadom upozorní na zdravotný problém!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Ľudské srdce je tak silné, že dokáže biť istý čas aj po tom, ako je mimo vášho tela. Najdôležitejší telesný orgán, ktorý vás udržuje pri živote. Preto je dôležité, udržiavať ho v zdraví. Existuje jeden trik, pomocou ktorého zistíte, či je vaše srdce v poriadku.

Podľa thesun.co.uk len za pol minúty môžete zistiť, či vaše srdce funguje tak, ako má. Tak si skontrolujete jeho zdravie a usitíte sa, že vám nič nehrozí. Považujte však tento test len za orientačný. Je množstvo faktorov, ktoré pôsobia na zdravie srdca. Ak niečo nie je v poriadku, zájdite radšej za svojím lekárom. 

Čítajte tiež: Veľký HOROSKOP zdravia na rok 2020: Tieto zmeny nás čakajú podľa astrologičky!

Ako na to? 

Nalejte veľmi studenú vodu do väčšej misky, aby sa vám do nej zmestili obe dlane. Zvážte aj pridanie ľadu, aby ste dosiahli jasnejšie výsledky. Následne vložte ruky do vody s kockami ľadu a nechajte tak 30 sekúnd. Tak uvidíte, ako bude vaša krv reagovať, keď ruky prídu do kontaktu s ľadom. 

Môže sa stať jedna z týchto vecí:

Prsty sú začervenané

Ak ste spozorovali červené prsty, dobrá správa! To znamená, že nemáte žiadne problémy súvisiace s okysličovaním krvi. Vaše srdce a krvný obeh sú zdravé.

Skončite s negatívnymi myšlienkami,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Prsty sú bledé alebo modrastej farby

Ak sú vaše prsty bledé alebo cyanotické (čo znamená, že majú modrú farbu), pravdepodobne máte problémy s krvným obehom. Stáva sa to z dôvodu nízkych hladín kyslíka v červených krvinkách. Taktiež to môže byť spôsobené tým, že sa okysličená krv má problém dostať do vášho tela.  

V takomto prípade sa pokúste danú oblasť zohriať alebo masírovať, aby sa vám farba dostala do normálu. Ak sa tak nestane, je na čase navštíviť svojho lekára. Obzvlášť vtedy, ak je modrasté sfarbenie sprevádzané nasledujúcimi príznakmi: 

  • Lapáte po dychu
  • Máte horúčku
  • Pociťujete bolesť hlavy
  • Máte bolesť v hrudi
  • Potíte sa
  • Pociťujete necitlivosť v rukách, nohách, rukách, prstoch alebo na nohách
  • Máte závraty alebo mdloby

Pamätajte však, že najlepším spôsobom, ako udržiavať svoje srdce zdravé je pravidelne si kontrolovať hladiny cholesterolu, cukrovku a merať si krvný tlak a udržiavať jeho hladiny v normále. K tomu vám dopomôže zdravý životný štýl a pravidelný pohyb. 

Viac o téme: VodaSrdceZdravieĽadPrevencia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9