Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Baktéria, ktorá môže nevedomky likvidovať váš sexuálny život: O tomto by mali muži vedieť!

Ilustračné foto: Gettyimages.com Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto: Gettyimages.com (Zdroj: gettyimages.com)

Erektilná dysfunkcia môže narušiť partnerské spolužitie a znížiť spokojnosť vo vzťahu. Mnohí muži sa za svoj sexuálny problém hanbia a neradi o ňom otvorene hovoria, dokonca aj pred lekárom. O to viac môžu byť prekvapení, keď si vypočujú diagnózu.

Príčinou erektilnej dysfunkcie môže byť aj chlamýdiová infekcia, informuje Medicalnewstoday.com. Stáva sa to vtedy, keď chlamýdie u mužov infikujú prostatu, čo vedie k prostatitíde (zápal prostaty).

Čítajte viac: Odhaľte, čo napovie farba spermií: Prezradí aj to, čo nechcete vedieť!

Chlamýdiami sa môžete nakaziť počas nechráneného pohlavného styku. Keďže infekcia často prebieha aj v bezpríznakovej forme, mnohí ani netušia, že sú nositeľmi týchto baktérií a potenciálne rizikovými sexuálnymi partnermi.

Infekcia sa môže prejaviť až neskôr

Baktérie vyvolávajú urogenitálne zápaly, ktoré môžu byť príčinou neplodnosti. U mužov môžu viesť k chronickej prostatitíde až erektilnej dysfunkcii. Prvé príznaky infekcie sa zvyčajne prejavia až niekoľko týždňov od nakazenia. Symptómy ochorenia najčastejšie zahŕňajú pocit pálenia pri močení, výtok z penisu alebo vagíny či bolesť a opuch semenníkov u mužov.

Foto: Gettyimages.com
Zobraziť galériu (2)
Foto: Gettyimages.com  (Zdroj: gettyimages.com)

Ľudia, ktorí majú podozrenie, že sa nakazili chlamýdiami, by mali vyhľadať lekára a prekonzultovať svoje ochorenie so sexuálnym partnerom, ktorý môže nevedomky šíriť infekciu ďalej. Lekár pacientom naordinuje antibiotickú liečbu vrátane dočasnej sexuálnej abstinencie, prevencia je však namieste aj po prekonaní infekcie, pretože liečba neznižuje riziko opätovného nakazenia.

Viac o téme: Erektilná dysfunkciaChlamýdieZápal prostatyProstatitída
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9